Першими до Подільського краю прибули представники Бєлгородської області Російської Федерації.
Очолив делегацію радник губернатора Бєлгородської області з питань прикордонного співробітництва Микола Забара. Також у складі групи прибули перший заступник начальника департаменту агропромислового комплексу Бєлгородської області  Олексій Севальнєв і директор державного унітарного підприємства «Сімейні ферми Білогір’я».

Першими гостей зустрічали голова обласної Ради Сергій Татусяк та заступник голови облдержадміністрації Григорій Дерун. Вони обговорили з гостями програму перебування у нашому регіоні та основні напрями діяльності, у яких Вінниччина та Бєлгородщина могли б співпрацювати.

Зокрема, Микола Забара наголосив, що їхній регіон є сільськогосподарським. Але за браком земельних угідь, пріоритетом є тваринництво.

– Бєлгородщину називають «м’ясною» столицею Росії. Ми виробляємо 20% м’яса у державі. Сьогодні також робимо ставку на молоко, оскільки по країні скоротилися обсяги його виробництва, – повідомив М.Забара.

Він поінформував, як у їхній області працює регіональний земельний фонд, який на доступних правах дає в оренду угіддя до 49 років. Цим проектом російські колеги пообіцяли поділитися із вінницькими фахівцями.

– Виходячи з цього, у Вінницькій області нас цікавить сільське господарство, а також енергозберігаючі технології, альтернативна енергетика, про яку ми чули, – зауважив радник губернатора Бєлгородської області.

До Вінниці прибули іноземні делегації на святкування Дня НезалежностіТакож до Вінниці  на урочистості з нагоди Дня Незалежності України сьогодні прибула делегація з міста Яси (Румунія). Сусідню республіку представляли радник президента Яської повітової Ради Драгош Мандакь та начальник відділу сталого розвитку Яської повітової Ради Фульга Турку.

Із керівництвом області гості обговорили спільні інтереси двох регіонів щодо співпраці.

Особливо детально сторони зупинилися на обговоренні співпраці двох єврорегіонів – «Сірет-Прут-Дністер» (входять райони Молдови і Румунії) та «Дністер» (6 районів Молдови та Вінницька область). Молдовсько-румунський єврорегіон з вересня буде очолювати прибулий гість Драгош Мандакь, а «Дністер» очолює Сергій Татусяк.

Голова обласної Ради запропонував пану Мандаку підписати угоду про співпрацю між двома означеними єврорегіонами. Румунський представник охоче погодився, оскільки, на його думку, об’єднання зусиль додасть ефективності у діяльність їхньої організації.

– Крім питання єврорегіонів, нас також цікавить агропромисловий комплекс. Наразі разом з Вінницькою областю ми реалізуємо проект Transagropolis і хотіли б започаткувати нові проекти в аграрному секторі, – наголосив Драгош Мандакь.

Зокрема, він запропонував вінницьким агробізнесменам взяти участь у тематичному семінарі, який відбудеться у вересні в місті Яси.

На завершення Сергій Татусяк запросив румунських гостей відвідати 22 серпня фестиваль народної творчості «Скарби Поділля» у селі Воробіївка, а також міжнародний фестиваль «Зорі над Бугом».

Сергій Татусяк запропонував гостям ознайомитися з передовим досвідом Вінниччини на практиці.

Для цього за його рекомендацією росіяни відвідають одне із аграрних господарств у Тиврівському районі, а також сонячну електростанцію у Ямпільському районі.

Крім того, голова обласної Ради запропонував встановити контакти між Вінницьким національним аграрним університетом та Бєлгородською державною аграрною академією.

Як ми повідомляли раніше,  на святкування Дня Незалежності до Вінниці завітає 12 іноземних делегацій



Переглядів: 4821
Поширень: 0