На зібранні йшлося про завершення робіт з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни в смт Браїлів Жмеринського району Вінницькій області, по яких була відкрита «Надзвичайна ситуація». Нині усі роботи у цьому населеному пункті завершені.

Руслан Шевчук також відмітив, що загалом було виявлено та знешкоджено 2012 боєприпасів. Поряд із значним позитивними досягненнями є й певні проблеми, зокрема, збільшення кількості пожеж у оселях у зв‘язку з похолоданням, випадків суїцидів та необережного поводження громадян з термометрами, що призводять до розливів ртуті. Тому, за його словами, слід проводити активну профілактичну роботу з метою попередження такого роду надзвичайних ситуацій.

Основною новиною зустрічі стала інша подія: парк техніки рятувальників Вінниччини поповнився новим спеціальним транспортним засобом – фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС отримали у своє розпорядження автомобіль, обладнаний усім необхідним для виконання завдань за призначенням.

Придбання цієї сучасної спеціалізованої техніки стало можливим завдяки співпраці обласної державної адміністрації і обласної ради з оперативно-рятувальною службою цивільного захисту області. Так, програмою поліпшення пожежної та техногенної безпеки Вінницької області на 2011-2015 роки цьогоріч було заплановано виділення 650 тисяч гривень на купівлю авта для саперів МНС.

Ключі від спеціалізованого авто рятівники області отримали з рук Радника Президента України Миколи Джиги.

Ключі від спеціалізованого авто рятівники області отримали з рук екс-губернатора Вінниччини, Радника Президента України Миколи Джиги. Вручаючи ключі, він побажав, аби дана машина слугувала безпеці та збереженню життя та здоров‘я наших громадян.

Вітаючи усіх Микола Джига високо оцінив роботу територіального управління, відзначив послідовність і системність у досягненні поставлених цілей.

 Новий піротехнічний автомобіль, який отримали рятувальники

Підводячи підсумки зустрічі Руслан Шевчук запевнив, що після проведення усіх необхідних технічних процедур, автомобіль стане на постійне бойове чергування.

Довідка:

Піротехнічна машина легкого типу ПМ-Л(3302)-560 призначена для доставки піротехнічних розрахунків до місць виконання завдань за призначенням, а також для транспортування знайдених вибухонебезпечних предметів з місць їх знаходження до місць ліквідації. Місткість – водій та 4 чоловіки особового складу. Витрата палива – до 15 літрів дизельного пального на 100 кілометрів. Вантажна платформа обладнана шафами для перевезення інструментів, тротилових шашок та засобів підриву, а також безпосередньо шафою для перевезення вибухонебезпечних предметів. Автомобіль має композитну броньовану перегородку між кабіною екіпажу та вантажним відсіком, а також броньований захист бензобаку та задніх коліс.
Також авто обладнане лебідкою, тягове зусилля якої складає 4 тонни.



Переглядів: 3937
Поширень: 0