День міліції відзначається щорічно 20 грудня у день прийняття Верховною Радою в 1990 році Закону України Про міліцію. Число співробітників органів внутрішніх справ становить близько 220 000 людей.

Мілііція у сучасній Україні - державний озброєний орган виконавчої влади, покликаний захищати життя, здоров\'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань.

В Україні міліція є єдиною системою органів, яка входить до структури Міністерства внутрішніх справ, виконує адміністративну, профілактичну, оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну, виконавчу та охоронну (на договірних засадах) функції.

Цього року працівники міліції відзначають 21-у річницю з дня створення української міліції.

18 грудня з нагоди свята найкращі працівники міліції Вінниччини були відзначені спеціальними званнями, відзнаками МВС та УМВС, відзнаками обласної та міської влади.

Також за ініціативи начальника обласного управління міліції Віктора Русина була започаткована номінація «Кращий працівник міліції». Найкращі міліціонери області отримали з рук генерала статуетки «Символ професійності».



Переглядів: 3361
Поширень: 0