Метою цьогорічної акції є збір коштів на придбання медичного обладнання для лікарень України та закупівлі слухових апаратів для допомоги дітям з вадами слуху.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації, в області нараховується майже 1000 дітей з вадами слуху, а 206 дітей вже чекають на слухові апарати. Тому проведення даної благодійної акції є доцільним та необхідним кроком у допомозі маленьким вінничанам.

 засідання оргкомітету з питань проведення у 2013 році обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» під назвою «Почуй світ!».

У дні проведення акції «Серце до серця» - «Почуй світ!» на вулицях сіл, селищ, міст області працюватимуть волонтери. Кожен волонтер матиме скриньку з номером, захищений печаткою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» та бедж-ідентифікатор. Індивідуальний номер ідентифікатора буде співпадати з номером на скриньці, до якої від перехожих збиратиме гроші волонтер. Волонтери матимуть також наклейки-сердечка, які наклеюватимуть усім, хто кидатиме гроші до скриньки.

Під час фіналу Акції, який відбудеться 27-28 квітня 2013 року планується проведення святкових благодійних концертів, виставок, спортивних змагань, марафонів, карнавальних парадів, конкурсів плакатів, малюнків, ігротек тощо.

Нагадаймо, що протягом останніх двох років Вінниччина посідає перші місця по збору коштів в рамках даної акції (2011 рік – більше 530 тис. грн.; 2012 – 650 тис. 899 грн.). Кожного року за результатами проведених акцій для області закуповувалось дороговартісне обладнання, яке встановлено та функціонує в офтальмологічному та неонатальному відділеннях обласної дитячої клінічної лікарні. Так, за результатом зібраних у 2011-2012 роках коштів було закуплено 52 інсулінові помпи, які передані в користування дітям, хворим на цукровий діабет.

Для довідки:

Головними організаторами акції в області є управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, департаменти облдержадміністрації – охорони здоров’я, освіти і науки, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, економіки, управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

До проведення акції будуть залучені депутати рад усіх рівнів, громадські організації, лідери студентського самоврядування, релігійні громади, підприємці.

Скриньки акції будуть встановлені у закладах культури, фізичної культури та спорту, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних та лікувально-профілактичних закладах області.



Переглядів: 3013
Поширень: 0