21 вересня Вінниця вперше приєднається до всесвітнього флешмобу по Зуку, приуроченому до Дня Миру. У цей день всі бажаючі у близько 170 містах 50 країн світу одночасно виконають бразильський танець Зук. Це дійство зніматимуть на відео, після чого організатори події створять ролик, у якому об’єднають танці зі всього світу. І, можливо, Вінницю побачать на всій земній кулі.

бразильський ЗукУ Вінниці флешмоб відбудеться 21 вересня о 14:00 на набережній «Рошен» (біля фонтану). Познайомитися з цим танцем та приєднатися до його виконання зможе кожен бажаючий. Таким чином, завдяки танцю вінничани об’єднаються з жителями Ріо-де-Жанейро, Нью-Йорку, Амстердаму, Парижу, Токіо, Пекіну та іншими світовими столицями. Всього у флешмобі візьмуть участь близько 5 тисяч людей з 170 країн світу.

У 1982 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню та відмови від насилля. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир на планеті, але й зробити щось особисто заради цього. Організатори всесвітнього флешмобу переконані, що танець об’єднує людей різного соціального стану, віку, статі, місця проживання тощо. Танець – це гармонія душі і тіла, те, що ми не можемо виразити словами, можна «розповісти» рухами, як універсальною мовою спілкування.

"Бразильський Зук" – це парний танець, який символізує свободу, мир, взаєморозуміння та об’єднання всіх людей заради творення добра. Він допомагає людям відкритися. У ньому поєднані танцювальні напрямки і музика різних народів світу. Зук зародився в Ріо-де-Жанейро, він походить від бразильської Ламбади, але має в собі елементи сучасних танців. Хореографію для всесвітнього флешмобу по Зуку створили Генрі Веландіа та Клаудія Палестини з Нью-Йорку (США). Відомий бразильський співак Паоло Мас спеціально для цієї події написав музику та пісню «Танець любові», – розповіла координатор проведення флешмобу у Вінниці Вікторія Мельська.

Завдяки відеоролику, у якому буде показано проведення флешмобів по всьому світі, не виключено, що Вінницю та вінничан побачать у кожному куточку планети. Це відео можна буде знайти за посиланням http://vk.com/zoukvin

Для довідки

Флешмоб по Зуку проводиться другий рік поспіль. В минулому році до нього долучилося близько 90 міст з 40 країн світу, Україну тоді представляв лише Київ. В цьому році від нашої держави у цьому дійстві братимуть участь 6 міст: Вінниця, Київ, Харків, Дніпропетровськ, Львів і Сімферополь.

 



Переглядів: 4513
Поширень: 0