Сьогодні у залі засідань міської ради відбулася нарада з керівниками закладів торгівлі, ресторанного господарства та агенцій по влаштуванню феєрверків. Обговорювалося два рішення міської ради, прийняті на позачерговій сесії 7 серпня: маркування товарів російського виробництва та заборона у Вінниці феєрверків до повного завершення АТО.

7 серпня на позачерговому засіданні сесії Вінницька міська рада ухвалила рішення щодо додаткових заходів підтримки українського виробника та заборони використовувати феєрверки та будь-яку піротехніку до повного завершення антитерористичної операції на Сході країни. Сьогодні у мерії відбулася нарада для керівників закладів торгівлі, ресторанного господарства та агенцій по влаштуванню феєрверків, де були обговорені ці питання в присутності представників Ради підприємців при міському голові та міського відділу міліції.

У вінницьких магазинах вже почали маркувати товари російського виробництва, а феєрверки, попри заборону, на минулих вихідних ще лунали«Рішення щодо маркування товарів російського виробництва вже прийнято у ряді міст України, серед яких Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ. Основна його мета – підтримка українського товаровиробника. У Вінниці ще перед прийняттям рішення на сесії міськради це питання було обговорене у відповідних комісіях, з представниками Ради підприємців та мешканцями міста. Крім того, ми отримали багато листів від громадських організацій з таким проханням. У магазинах я бачив, як люди, обираючи продукти, дивляться на їхні штрих-коди, щоб дізнатися країну виробника. Наразі рішення вже вступило в дію. Воно стосується всіх торгівельних мереж, незважаючи на те, чи це великі супермаркети, чи малі архітектурні форми. Думаю, що до кінця тижня максимальна кількість торгівельних мереж проведе відповідну роботу. Багато підприємців міста вже займаються цим питанням і у деяких магазинах вже можна бачити маркування товарів. Як саме виглядатиме маркування – вирішує кожен підприємець самостійно», – зазначив директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко.

У вінницьких магазинах вже почали маркувати товари російського виробництва, а феєрверки, попри заборону, на минулих вихідних ще луналиТакож обговорювалося прийняте рішення щодо заборони використання феєрверків та будь-якої піротехніки – під вихідні у місті знову чути було феєрверки. Тому у міській раді наполегливо порадили власникам кафе та ресторанів попереджати відвідувачів про заборону використання піротехнічних засобів ще під час того, як люди приходять робити попереднє замовлення. А самим агенціям влаштування свят – інформувати своїх клієнтів через відповідні інформаційні таблички.

«Можливо, це рішення буде негативно сприйматися деякими відвідувачами громадських закладів, проте воно є дуже важливим. Під час оформлення попереднього замовлення потрібно попереджати людей про те, що запуск піротехніки не на часі. Завершиться АТО, повернуться наші хлопці, і тоді будемо робити зміни до рішення міської ради. По-друге, у військовому госпіталі на Свердловському масиві перебувають поранені з зони АТО, і коли вони чують вибухи феєрверків – психологічно їм важко. На жаль, на телефон «Цілодобової варти» продовжують надходити повідомлення про запуски феєрверків. Хочу наголосити: у нас немає мети когось штрафувати, наша мета – щоб у місті був спокій. Проте, якщо люди не реагуватимуть, ми будемо змушені вживати відповідні міри», – наголосив Сергій Кудлаєнко. Також він запропонував підприємцям повісити у своїх закладах інформаційну табличку з написом про заборону феєрверків до кінця проведення АТО.



Переглядів: 4222
Поширень: 0