За словами начальника управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, на слід чоловіків оперативники вийшли під час розкриття розбійного нападу наприкінці липня цього року на 53-річну вінничанку.

Розшукувану по всій Україні банду, яка з металевим прутом калічила і грабувала людей, упіймали у Вінниці

Жінка отримала два удари по голові металевим прутом, замотаним скетчем, у результаті чого вона потрапила до реанімації.

Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам працівники міліції затримали 24-річного мешканця Полтавської області, у якого вилучили особисті речі потерпілої.

Розшукувану по всій Україні банду, яка з металевим прутом калічила і грабувала людей, упіймали у Вінниці

У подальшому стало відомо, що чоловік є учасником злочинної групи, до якої входило три особи, а організатором є раніше неодноразово судимий кримінальний авторитет. Оперативники з’ясували, що група причетна до ряду резонансних розбійних нападів.

Зокрема, 10 місяців назад спільники вчинили напад на валютного міняйла в Хмельницькому. Чоловіка у безсвідомому стані з тілесними ушкодженнями виявили поблизу зупинки громадського транспорту. Його було доправлено до лікарні, однак через 9 днів він помер. Під час нападу у потерпілого зникла велика сума грошей, золоті вироби та документи.

Аналогічний напад чоловіки скоїли півроку назад у столиці. Мешканцю м. Києва проломили череп та заволоділи 300 тисячами гривень, 18 тисячами доларів США та 2 тисячами євро. Наступного дня потерпілий помер.

- За оперативними даними троє учасників злочинного формування причетні ще до двох аналогічних злочинів у м. Києві, трьох в Тернополі та одного в Запоріжжі, - підкреслив Валерій Григорович Пастух.

Наразі ця інформація перевіряється.

Слідство за фактами скоєння розбоїв (ст. 187 КК України) та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ст. 121 КК України), триває.



Переглядів: 3629
Поширень: 0