Завдяки пожертвам вінничан, які продовжують надходити на благодійний рахунок БФ «Подільська громада» для підтримки вінничан в зоні АТО, було закуплено установку для ручної обробки рентгенограми, а також рентген плівки, проявники та фіксажі для забезпечення роботи цього апарату. Все це днями буде відправлено вінницьким медикам до військово-польового госпіталю у зону АТО. Крім того, зараз у Вінниці ремонтують БТР та військовий УАЗ, щоб відправити їх нашим військовослужбовцям.

Вже наступного тижня ремонт БТРу обіцяють завершити і негайно відправити бійцям у зону АТО. «Роботи виконуються на державному підприємстві «45 Експериментальний механічний завод». Ремонт розпочався два тижні тому. Кошти на необхідні запчастини збирають депутати міської ради, а сам ремонт безкоштовно проводять працівники підприємства», - розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Олег Парфілов.

Він додає, що інше вінницьке підприємство, «Ремтехсільмаш», за власний рахунок погодилось відремонтувати військовий УАЗ, який також поїде в зону АТО, як тільки його повністю полагодять.

А для військово-польового госпіталю у Луганській області, що створений на базі Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону МО України на благодійні пожертви вінничан, зібрані через БФ «Подільська громада», закуплено установку для ручної обробки рентгенограми. А також рентген плівки різних розмірів, проявники та фіксажі для забезпечення роботи цього апарату.

Обласна лікарня імені Пирогова для цього медичного апарату надала ліхтарі для фотолабораторії, рамки для плівки та рентгенозахисний фартух. Фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк докупив вентилятори. А вінничанин Максим Альчук – допоміг коштами на хірургічні інструменти.

Все це вже завтра буде передано до Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, звідки його доправлять нашим військовим медикам, які працюють у польовому госпіталі в Луганській області.

БФ «Подільська громада» висловлює подяку всім вінничанам, які долучаються до збору коштів, адже завдяки підтримці громади закуповують та передають в зону АТО найнеобхідніше для наших військових.



Переглядів: 3751
Поширень: 0