Під час сьогоднішньої чергової сесії міської ради депутати затвердили дві нові Програми, виконання заходів яких дозволить налагодити сприятливий інвестиційний клімат у місті та забезпечать розвиток підприємництва. Також депутати схвалили рішення про розробку детального плану території, на якій наступного року планують розпочати будівництво регіонального Центру серцево-судинної патології.

Перед початком 56 сесії Вінницької міської ради 6-го скликання в.о. міського голови Сергій Моргунов привітав депутатів з початком роботи нового парламенту та обранням голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України. Вчора відбулося перша сесія новообраної Верховної Ради, під час якої 359 депутатів віддали свої голоси за обрання головою Верховної Ради Володимира Гройсмана, а прем’єр-міністром став Арсеній Яценюк, за нього проголосував 341 депутат. «Я вважаю, вчорашнім днем закінчилося повне формування проукраїнської, проєвропейської влади в Україні. Вперше в історії незалежності нашої держави створено таку потужну коаліцію. І ми всі маємо впевненість в тому, що Президент України разом з головою Верховної Ради та прем’єр-міністром і Урядом зроблять все, щоб подолати економічні та політичні труднощі, і ту агресію, яку ми маємо сьогодні на Сході нашої держави», - зазначив Сергій Моргунов. Депутати запропонували від депутатського корпусу підготувати звернення на ім’я Володимира Гройсмана та Арсенія Яценюка з привітанням від міської ради та територіальної громади міста.

Під час сесії депутатами було схвалено нові важливі Програми: розвитку малого підприємництва та сприяння залученню інвестицій у місто на найближчі кілька років. Сергій Моргунов зауважив, що ці дві програми є дуже важливими для міста, бо місто може бути успішним саме завдяки економіці і розвитку підприємництва: «Це і залучення інвестицій, і створення нових робочих місць, також з точки зору реалізації вінницького індустріального парку в мікрорайоні Східний. А сьогодні ми приймаємо також відповідне рішення з визначення двох земельних ділянок для продажу з аукціону під реалізацію інвестпроекту. Українська компанія, яка виробляє охолоджувальне обладнання для напоїв хоче побудувати тут завод в три черги, загальною кількістю в 1,5 тис. робочих місць і інвестиціями більше 200 млн. грн.».

Окрім того, було схвалено рішення про розробку детального плану території, де в подальшому планується будівництво регіонального Центру серцево-судинної патології. «В свій час була підписана угода між Кабінетом Міністрів та Світовим банком і зараз готується постанова Кабміну щодо реалізації в Україні в цілому Програми за підтримки Міжнародного банку реконструкції і розвитку інвестиційного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Йдеться про реалізацію на території міста Вінниці проекту по будівництву регіонального Центру малоінвазивної хірургії. Даний проект ми будемо реалізовувати спільно з обласною державною адміністрацією в рамках підписаного Меморандуму. Він стартує з 2016 року на території, яку ми колись виділили для Станції швидкої допомоги. Цей проект формується і реалізовується на базі нашого кардіологічного відділення лікарні № 1, де вже було створено відповідне комунальне підприємство. Вартість тільки будівництва 15 млн. доларів, а ще кошти на закупівлю обладнання і, відповідно, заходи, які треба провести по всій Вінницькій області. В принципі, це досить великий і серйозний проект для регіону в цілому і для міста Вінниці зокрема, але думаю, що ми спільно з депутатським корпусом обласної ради і з обласною адміністрацією попрацюємо і реалізуємо його», - каже в.о. міського голови.​



Переглядів: 4025
Поширень: 0