Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив народний депутат від БПП Геннадій Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Депутати, обрані по Вінниці, як по мажоритарних округах, так і за партійним списком, заявляють про те, що події 6-7 грудня у Вінниці - це спланована акція, спрямована на підрив держави. Але сотні жителів Вінниці провели вчора мирний марш, щоб не допустити дестабілізації... Ми вимагаємо від правоохоронних органів, ВРУ, Президента як гаранта Конституції, генпрокурора, СБУ вжити заходів, розібратися в ситуації, визначити всіх тих, хто намагався організувати незаконний штурм Вінницької обладміністрації", - заявив він.

Ткачук додав, що відповідне звернення депутатів направлено в усі органи влади.

"Вчора була прийнята резолюція мирного зібрання у Вінниці, де одним з пунктів передбачається розпуск Вінницької облради, враховуючи неможливість виконувати повноваження, передбачені законом", - сказав вінницький нардеп.

Нагадаємо, що 6 грудня зранку у Вінниці близько 400 активістів взяли штурмом будівлю облради, де планувалася позачергова сесія, на якій місцеві депутати мали намір проголосувати за відставку чинного голови облради Сергія Свитка. Під час штурму приміщення постраждали 8 правоохоронців. Слідчий відділ Управління МВС України у Вінницький області відкрив кримінальні провадження за фактом порушення громадського порядку та побиття міліціонерів біля Вінницької облдержадміністрації.

Активісти зайняли залу та президію облради і прийняли звернення до президента Петра Порошенка з вимогою негайно звільнити голову ОДА Анатолія Олійника.

Потім учасники акції перемістились до будівлі обласного управління міліції, що на вул. Театральна і вимагали відставки начальника Управління МВС в області Ігоря Моренця.

На вечір того ж дня планувалася ще одна акція, однак потім вирішили її відмінити аби не наражати на небезпеку вінничан та не створювати чергового приводу для відкриття «другого» фронту всередині країни й забезпечення «картинки» для російських ЗМІ.

7 грудня на площі Небесної Сотні в центрі Вінниці відбулося ”Народне віче” за участю близько 150 осіб, яке проголосувало за відставку губернатора Анатолія Олійника і за нового, ”народного губернатора” - голову вінницького осередку ВО ”Свобода” Олексія Фурмана.



Переглядів: 3543
Поширень: 0