Сьогодні делегація з польського міста-побратима Вінниці Кельце передала гуманітарну допомогу для вінничан, які захищають незалежність України на Сході. Її загальна сума понад 560 тисяч гривень.

Громада Кельце формувала допомогу з врахуванням того, що саме зараз необхідно нашим військовим. Вони привезли кровоспинні бинти та тактичні джгути американського виробництва, які в Україні дістати непросто.

На полі бою при пораненні ці засоби є вкрай потрібними, адже можуть врятувати чимало життів. Також польські діти передали для наших військових чимало новорічних малюнків.

Громада міста Кельце передала допомогу для вінничан

Восени в. о. міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов розіслав листи містам-побратимам Вінниці щодо можливості допомоги для військових та поранених бійців в зоні АТО. В кінці листопада кур’єрською поштою було доставлено посилку від громади американського Бірмінгему – це ліки, набори першої медичної допомоги, кровоспинні матеріали, загалом – 115 кг медикаментів і препаратів. Їх розподілили між вінницькими військовими підрозділами, які знаходяться в зоні АТО або прибули на ротацію (зокрема, до Дня Збройних сил України частину медикаментів разом з іншою гуманітарною допомогою відвезли бійцям 9 окремого мотопіхотного батальйону 30 механізованої бригади).

Громада міста Кельце передала допомогу для вінничан

13 грудня у холі міської ради відбулася передача гуманітарної допомоги вінницьким військовим від міста Кельце. Загальна вартість допомоги – більше 35 тисяч доларів (понад 560 тис. грн.). Вантаж складається з кровоспинних джгутів (340 штук) та бинтів (380 штук), які так необхідні учасникам АТО. Вони допоможуть ефективно зупинити кровотечу при пораненні. Важливо, що поранений може накласти такий джгут самостійно однією рукою. А бинт має спеціальні гранули, які, набираючи рідину, утворюють згусток, що закупорює отвір кровотечі. Він ефективний при сильних кровотечах, вогнепальних, осколкових та ножових пораненнях тощо. В Україні ці засоби дістати складно.

Громада міста Кельце передала допомогу для вінничан

«Наша делегація приїхала, щоб передати допомогу, яка була зібрана на прохання Вінницької міської ради та особисто в.о. міського голови Сергія Моргунова. Ми привезли те, що необхідно для Ваших солдат, які захищають Україну. У Польщі є поговірка, що справжніх друзів взнаєш, коли трапляється біда. Ми вміємо дружити не лише, коли все добре, а й коли Україна потрапляє в складну ситуацію. Ми підтримуємо Вашу державу ще з початку важких подій. Наше місто перше у Польщі, яке підтримало Майдан, ми вийшли на наші центральні вулиці, вивісили українські прапори і направили до Вас слова підтримки», – розповів депутат міської ради Кельце Томаш Богуцький.

Громада міста Кельце передала допомогу для вінничан

І додав, що коли у Кельце почала поширюватися інформація про формування гуманітарної допомоги до Вінниці, то до цього захотіли долучитися дитячі садочки та школи. Діти приготували для ваших військових малюнки.

«Ми відправили листи з проханням допомогти всім містам і територіальним громадам, з якими ми спілкуємося в Європі та світі. Вже надійшла допомога з Бірмінгему. А сьогодні прибув вантаж з міста Кельце – це медичні засоби, допомога дуже суттєва, адже її вартість – сто тисяч злотих. Найголовніше, що всі ці засоби надзвичайно потрібні нашим військовим на Сході. Я дуже вдячний громаді міста Кельце за таку важливу, і в тому числі й моральну, допомогу, – каже Сергій Моргунов. – Вінниця надає допомогу чотирьом підрозділам, у яких служать вінничани. В залежності від потреб ми будемо її розподіляти між ними. Хочу окремо подякувати за дитячі малюнки. Вінницькі діти постійно передають в зону АТО поробки, листи та малюнки, зроблені своїми руками для наших солдат. Це дуже зворушливо і важливо. А тепер наші хлопці знатимуть, що їх та Україну підтримують й польські діти».

Довідка:

  • Джгут тактичний SOFTT-W (Special Operation Forces Tactical Tourniquet-Wide – «Широкий джгут тактичний сил спеціального призначення»)
     
  • Тактичний джгут SOFTT-W це нова версія популярного джгута SOFT. Він служить для зупинки кровотечі при пораненні кінцівок з масивною артеріальною або венозною кровотечею. Система фіксування джгута забезпечує надійну фіксацію і унеможливлює випадкове відкриття при зачепленні джгута за сторонні предмети. Можливості використання: накладання на нижню або верхню кінцівку; можливість накладання однією рукою на кожну кінцівку; можливість накладання самостійно пораненій людині в умовах першої самодопомоги, використовуючи всього одну руку.
     
  • Бинт CELOX Gauze
    Гемостатичний (зупиняючий кров) засіб у вигляді бинта для тампонування рани. Бинт з гранулами Celox – основний засіб для зупинки кровотечі, яка загрожує життю людини. При контакті з кров\'ю гранули Celox вбирають рідину, набухають і склеюються в єдину желеподібну масу, утворюючи єдиний щільний згусток, що дозволяє закупорити отвір кровотечі. Бинт Celox ефективний при: сильних артеріальних і венозних кровотечах; вогнепальних, осколкових і ножових пораненнях; зупинці кровотеч, викликаних відкритими переломами.



Переглядів: 5668
Поширень: 0