У день Святого Миколая, у школі №6 відкрили і запустили спеціальний ліфт для людей з обмеженнями фізичними можливостями. У цьому навчальному закладі навчається понад 20 дітей з інвалідністю, і цей ліфт дозволить їм комфортно пересуватися школою.

Облаштування ліфта у школі № 6 стало можливим завдяки небайдужим вінничанам, які упродовж двох років жертвували по 1–2 гривні на соціальний проект «Школа доступна для всіх». В результаті, Благодійному фонду «Подільська громада», який виступає головним ініціатором спорудження ліфт для дітей з особливими потребами в школі № 6, вдалося назбирати 250 тисяч гривень.

За ці кошти закупили сам ліфт і технічне обладнання. Майже 600 тисяч гривень виділили з міського бюджету, за них виготовили проектну документацію, облаштували інженерні споруди, збудували ліфтову шахту тощо. Машинного відділення ліфт не має, він працює на електроніці і оснащений системою аварійного спуску, тобто в разі відключення електроенергії – спускається на перший поверх та відчиняє двері.

У школі №6 відкрили ліфт для людей з обмеженими можливостями

Під час урочистостей голова Благодійного фонду «Подільська громада» Віктор Бронюк та його виконавчий директор Андрій Дручинський відзначили сертифікатами-подяками головних меценатів. Серед них були і представники влади і бізнесу.



Переглядів: 5937
Поширень: 0