В цьому році Посольство США в Україні планує допомогти вінницькій загальноосвітній школи №16 покращити матеріально-технічну базу. Серед намірів – утеплення фасаду школи, заміна вікон, ремонт вбиралень і роздягалень, відновлення двох кабінетів ​іноземної мови, влаштування пандусу та реставрацію сходів. Наразі в Посольстві США в Україні тривають підрахунки вартості запланованих робіт.

Залучення коштів іноземних фондів у масштабні проекти, такі як утеплення будівель закладів освіти, у Вінниці розпочалось рік тому. Тоді у школі №25 було виконано перший етап проекту із термореновації приміщення, в рамках якого було замінено всі вікна переважно за грантові кошти від міжнародної організації UNEP. В цьому році планується утеплення приміщення цього навчального закладу.

За рахунок донорських коштів у Вінниці буде покращено технічний стан ще однієї школи. Посольство США в Україні прийняло рішення допомогти загальноосвітньому навчальному закладу №16. На початку поточного року ця школа отримала в якості допомоги від США шкільні меблі. Сюди було передано столи, парти, стільці, крісла, спортивний інвентар та інші предмети, які стали корисними для навчального закладу.

Минулого тижня під час проведення у місті Днів Америки представники Посольства США в Україні побували в цій школі і пересвідчились, що надана допомога використовується навчальним закладом за призначенням і в повному обсязі. І прийняли рішення і далі допомагати 16-й школі. «Після проведення аналізу енергоспоживання навчальними закладами міста ця школа потрапила до переліку тих, які споживають найбільше енергоресурсів. Тому Посольство США в Україні прийняло рішення допомогти в утепленні приміщення саме цієї школи», - розповів директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк.

Вартість проекту наразі невідома. Посольство самостійно проводить розрахунки і приймає рішення щодо обсягу робіт. Наразі заплановано провести утеплення будівлі, провести заміну вікон, ремонт душових кімнат і роздягалень, відновлення двох кабінетів іноземної мови, встановлення пандусу та здійснити реставрацію сходів. ​



Переглядів: 3523
Поширень: 0