Вінницьким льотчикам Майбороді і Шкарбуну відкрили пам’ятник в річницю загибелі

14 липня, у військовій частині, що в селі Гавришівка, увіковічнили загиблих на Сході льотчиків. Загинули пілоти біля міста Краснодон Луганської області. Рівно рік тому, 14 липня 2014 року, з Гавришівки льотчики відправились у свій останній політ з гуманітарною допомогою. Летіли майор Дмитро Майборода та майор Дмитро Шкарбун на літаку Ан-26. Коли в їх літак влучила ракета класу "повітря-повітря", пілоти до останньої миті намагалися продовжити політ літака. , поки шестеро інших військовослужбовців не катапультувалися.

Пам’ятний комплекс споруджено коштом військових в Вінницької міської ради. Тепер він щодня нагадуватиме про двох пілотів, які героїчно загинули виконуючи бойові завдання, і про ту ціну, яку наш народ платить за мир і спокій на власній землі.

Вінницька обласна рада встановила рекорд по тривалості сесії.

Для голосування 6 питань порядку денного депутатам вистачило 33 хвилини.

Серед проголосованих питань зокрема було відкликання депутатського мандата Олександра Лева, який потрапив у Вінницьку облраду за списками "Батьківщини" та вважався "смотрящим" від Юрія Іванющенка - людини близької до біглого екс-президента Віктора Януковича.
Олександр Лев не з’являвся на сесіях обласної ради з 2012 року – з того часу як стало відомо, що він пов’язаний з Юрієм Іванющенко.

Вінницькі судді обрали нового голову ВОАС

14 липня відбулися збори суддів Вінницького окружного адміністративного суду, на яких обрали нового голову суду. На суддівських зборах було висунуто дві кандидатури на посаду голови - Віталія Дончика та Олександра Вільчинського.

За результатами таємного волевиявлення однозначну перемогу отримав О.Вільчинський, набравши 15 голосів з 22. Олександр Вільчинський на цій посаді вже не новачок. У вересні 2012 році його вперше призначили на дану посаду.

Україна і Канада завершили переговори про зону вільної торгівлі

Положення угоди про ЗВТ між Україною і Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Відразу після вступу в силу угоди Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. У довгостроковій перспективі для бізнесу угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту в Канаду.

Російським нафтовим доходам роблять харакірі

У Відні підписано угоду, робота над якою велася більше 10 років.Так, Угодою передбачено зняття санкцій з Ірану в обмін на складний механізм контролю за ядерними (тепер уже суто мирними) розробками Ірану. Угода історична і змінює багато геополітичних розкладів.

Однозначно- це погано для Росії, бо це частина глобального плану ізоляції Росії. Коли іранська нафта вийде на ринок, Росія опиниться в дуже скрутному становищі.



Переглядів: 3018
Поширень: 0