У цьому навчальному році у вінницькій школі №33 запрацює ліфт для людей з обмеженими фізичними можливостями. Він дозволить дітям, які мають вади руху, відвідувати школу та спілкуватися з однолітками. Робота з реконструкції частини приміщення з прибудовою ліфтової шахти розпочалась у червні. Наразі будівництво шахти вже на завершальному етапі. Наступним кроком буде встановлення самого підйомника.

У Вінниці продовжується адаптація навчальних закладів для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Минулого року в школі-гімназії №6 було встановлено перший ліфт, який дозволив дітям на візках пезперешкодно пересуватись усіма поверхами закладу. Цього року в 6-ту школу в перший клас йдуть двоє дітей-візочників, ще одна дитина з вадами руху перейшла у 2-й клас, і що важливо – завдяки перебуванню у соціумі, вона почала рухатись.

Незабаром у ще одній вінницькій школі запрацює ліфт для учнів з особливими потребами

Наступною стала школа №33. Цей навчальний заклад кілька років тому прийняв на навчання першу ученицю, яка пересувалась на візку. Сьогодні ця дівчинка перейшла вже у десятий клас, вона успішно вчиться та показує власним прикладом, що маючи бажання, дитина на візку може здобувати освіту разом з однолітками у звичайній школі.

Роботи по будівництву ліфтової шахти у школі №33 розпочались у червні цього року. Сьогодні вони виконані на 80%: завершено цегельну кладку шахти ліфта, змонтовано перекриття з балкою для обслуговування, завершено будівництво технічного поверху та покрівлі. Ліфтова шахта з зовнішньої сторони утеплена мінераловатними плитами. Ще потрібно їх пошпаклювати і покрити зовнішні стіни шахти декоративною штукатуркою.

Незабаром у ще одній вінницькій школі запрацює ліфт для учнів з особливими потребами

Вартість робіт по облаштуванню ліфтової шахти та монтажу ліфту – 570,5 тис. грн. Сам підйомник, як і ліфт для 6-ї гімназії, було придбано за кошти БФ «Подільська громада». Його вартість склала 450 тис. грн.

Незабаром у ще одній вінницькій школі запрацює ліфт для учнів з особливими потребами

«Коли я вчився у цій школі, то не міг навіть мріяти, що тут буде ліфт для дітей на візках. Але сьогодні ми вважаємо, що це необхідно, і щоб якомога більше таких дітей, які мають бажання навчатись у школі, мали таку можливість, - говорить в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. – Сьогодні у нашому місті є 40 дітей з обмеженими фізичними можливостями шкільного віку. Минулого року ми зробили ліфт у 6-ій школі, на Лівобережжі міста, і переконались, що ми зробили дійсно потрібну справу, адже вже є випадок, коли дитина після певного часу навчання у звичайній школі почала рухатись. Тому в цьому році школа, яка адаптована для дітей на візках, з’явиться й на Правобережжі міста».​



Переглядів: 3991
Поширень: 0