В рамках реконструкції системи теплозабезпечення та гарячого водопостачання мікрорайону Тяжилів, по вулиці Баженова, завершується облаштування котельні на біопаливі. Цей проект реалізовується у Вінниці за сприяння Швейцарської Конфедерації. На сьогодні будівництво котельні вже практично завершено, встановлено котли, проводиться монтаж системи палива і зовнішніх мереж. Запустити її планують в середині березня.

З 2013 року у Вінниці реалізується масштабний проект з енергоефективності за сприяння Швейцарської Конфедерації. В рамках цього проекту проведено повну модернізацію теплозабезпечення та гарячого водопостачання двох мікрорайонів міста. За цей час у мікрорайонах К.Маркса та Тяжилів реконструйовано 9,3 км тепломереж, встановлено 100 індивідуальних теплових пунктів, реконструйована газова котельня по вул. Баженова, 15 та влаштована система SCADA, яка в автоматичному режимі регулює подачу теплоносія залежно від температури зовнішнього повітря. Завершальним етапом цього проекту є будівництво котельні на деревині зі встановленням двох котлів, які працюватимуть на трісці.

Вже у березні відбудеться пробний запуск нової котельні, яка працюватиме на деревині

Будівництво самого приміщення котельні відповідно до Меморандуму проводиться за кошти міста (27 млн. грн.), а придбання і встановлення обладнання, загальна вартість якого майже 3 млн. швейцарських франків, – забезпечує швейцарська сторона.

На сьогодні облаштування котельні підходить до завершення. В новозбудованому приміщенні вже встановлено комбіновані фільтра та котли. Проводиться монтаж система подачі палива, а також прокладаються зовнішні мережі. Швейцарська сторона бере на себе також пусконалагоджувальні роботи і навчання персоналу. Поставка обладнання для котельні виконується фірмою «Viessmann AG».

За словами генерального директора КП «Вінницяміськтеплоенерго» Олега Розборського, на сьогодні вже є попередні домовленості з «Вінницяагроліс» про поставки деревини. Закупівля її буде проводитися не в тонах, а в МВт, і в цій же одиниці виміру поставлятися населенню.

4 лютого на котельні по вулиці Баженова міським головою Сергієм Моргуновим було проведено виїзну нараду на новозбудованій котельні. «В середині березня відбудеться пробний запуск котельні, а після пуску вона буде працювати цілодобово і протягом всього року. В літній період ця котельня буде забезпечувати гарячою водою мешканців мікрорайону, а це 48 будинків, школа та два дитячі садочки. Сама котельня при температурному режимі в зимовий період до -10 0С буде працювати на повну потужність і забезпечувати як гарячою водою, так і теплом будівлі, а в разі пониження температури – буде підключатися котельня на газу», - зазначає Сергій Моргунов.

Впровадження проекту дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн. м3/рік та знизить викиди вуглекислого газу майже на 4,5 тис. тон. Також підвищить енергоефективність як теплопостачального підприємства, так і міста в цілому.

Сергій Моргунов також розповів, що у цьому році спільно зі швейцарськими партнерами розпочнуться роботи по ще одному мікрорайону – вул. Сергія Зулінського (колишня Тарногродського). Там планується реконструкція газової та будівництво ще одної твердопаливної котельні потужністю 3,3 МВт, заміна теплових мереж загальною протяжністю 8,8 км, влаштування 68 індивідуальних теплових пунктів у багатоповерхових будинках із встановленням системи SCADA.



Переглядів: 4818
Поширень: 0