7 червня ще дві громади отримали нові містобудівні повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Це місто Коростишів на Житомирщині та село Якушинці на Вінниччині. Акти приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев, мер Коростишева Іван Кохан та сільський голова Якушинців Василь Романюк.

Після передачі повноважень мешканці зможуть реєструвати дозвільні документи на будівельні роботи безпосередньо на території громади, а місцева влада зможе контролювати законність будівельних робіт.

«Децентралізація держархбудконтролю поширюється на нові регіони – Вінницьку та Житомирську області, - наголосив Олексій Кудрявцев. – Позитивна тенденція полягає в тому, що функції вже перебирають не тільки великі міста, але й районні центри та навіть села. Це є запорукою надходження нових інвестицій в будівництво на території громад, наближення адміністративних послуг до людей та зменшення кількості проблемних будівництв».

Нагадаємо, що сьогодні низка громад вже отримали нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь, а також Ірпінь, Макарів та Українка на Київщині, Чорноморськ на Одещині, Славута на Хмельниччині, Умань на Черкащині, міста Дружківка, Лиман, Торецьк та Селидове в Донецькій області, Ювілейна об’єднана територіальна громада та Покров на Дніпропетровщині. 



Переглядів: 3724
Поширень: 0