У Вінниці співробітники обласного управління СБУ провели спеціальний експеримент, метою якого було вивчення реакції громадян на очевидні протиправні дії групи невідомих.

Про це повідомили в УСБУ Вінницької області.

На очах у сотні людей під залізничним мостом на вул. Лебединського троє чоловіків спортивної статури у цивільному заклали муляж вибухівки у вигляді великого ящика з яскравими написами. Експеримент відбувався вдень, у годину жвавого транспортного руху. Неспішні дії умовних диверсантів, демонстративний підйом та закладання «вибухівки» під конструкцію мосту, а також фільмування процесу одним з них на камеру телефону мали не лише привернути увагу значної кількості водіїв, пасажирів і пішоходів, а й спонукати їх до адекватного реагування на дії «мінерів».

Дії молодиків викликали підозри лише у водія спецавтомобіля одного з державних банків України, який, зупинившись, гукнув щось на їх адресу у гучномовець, після чого рушив далі. Була надія, що хоч цей водій поінформує правоохоронців про підозрілі маніпуляції під мостом, проте, жодного звернення до УСБУ чи на лінію «102», або до екіпажів патрульної поліції, яких не важко відшукати на автошляхах обласного центру, так і не надійшло.

- Чим можна пояснити таку байдужість? Досить уявити, що могло би статися, якби експеримент не був експериментом. Згадаймо Київ, Харків, Одесу, Львів, Запоріжжя… Жертвою терористичного акту може стати кожен, і, як свідчить дійсність, першими страждають ті, хто не має ні найменшого відношення до конфлікту, який породив це насилля, - кажуть в СБУ області.

Слідчими УСБУ протягом 2 років розслідувано кілька кримінальних проваджень за злочинами терористичної направленості. Через ЗМІ раз за разом поширюється інформація про мешканців області – зрадників, які стали бойовиками терористичних організацій «ДНР»/«ЛНР», воювали і продовжують воювати проти своїх земляків… У 2015-2016 роках в регіоні з незаконного обігу вилучено 11 гранатометів, 2 кулемета, 68 ручних гранат, 90 артилерійських снарядів, понад 5 кг тротилу, 11000 набоїв різного калібру, 17 саморобних вибухових пристроїв.



Переглядів: 5741
Поширень: 0