Не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни…

Максим Клаков. Звичайний вінничанин. Як ми з вами. Але при цьому, як пише добробатівський волонтер Тане Власюк, - вже «два роки  ти і твоя дружина допомагаєте нам чим тільки можете!  Кожного місяця від Вас приходить 1000 грн на потреби Захисників. Друзі, Ви неймовірні!».

Максим Клаков

Володимир Гройсман.  Прем'єр-міністр опинився цього тижня на роздоріжжі непростого вибору. Або скасувати корупційний  тендер по роботах для порту "Южний", який дивом програла голандська компанія, що пропонувала виконання на 100 млн грн дешевше від переможця, або втратити парламентську коаліцію, яку погрожує залишити  "Народний фронт", бо виграла тендер  на мільярд гривень близька до партійців  фірма.

Володимир Гройсман

Гройсман подумав і – тендер було скасовано.

Діана Подолянчук.  Хореограф не лише знялась з  "дітьми сонця" у фотопроекті  «Ми - інші, але ми серед вас», а й займалась з ними танцями, щоб  показати таланти дітей з синдромом Дауна.

Діана Подолянчук

Василь Кізка. Відомий вінницький журналіст з Ямполя встигає займатись і волонтерством. Лише з  початку місяця він вже відправив на фронт «Новою поштою» півтори тонни продуктів і товарів, зібраних серед ямпільчан.

Василь Кізка

Юрко Юрчак. Молодий вінницький поет започаткував мистецький проект TRAmART, який отримав підтримку з боку мерії. Тож невдовзі у вінницьких трамваях лунатиме поезія подільських поетів, які вже начитуються авторами у студії радіо «Місто над Бугом».

Юрко Юрчак

Варто  зазначити, що саме Юрчак раніше  ініціював і запис аудіокниг для незрячих людей у Вінниці.

Сергій Моргунов. Міський голова Вінниці ініціював вдосконалення механізму муніципальних виплат для учасників АТО  (наразі з міського бюджету виділяється 25 тис. грн пораненим військовим і 100 тис. грн родинам загиблих).  Розміри відшкодувань  на лікування військовослужбовцям, що отримали поранення в АТО, не завжди покривають усі витрати, тому в місті буде створено  програму страхування всіх воїнів, які проходять службу в АТО.

Сергій Моргунов

Аріна Кантоністова. Журналістка за підтримки батальону «Азов»  організувала  благодійну кінопрем’єру на  підтримку однорічної Кіри Чубар, яка не бачить від народження. Для  відновлення зору Кірі потрібна реабілітація та операції з встановлення штучних кришталиків вартістю понад 40 тисяч гривень.

Аріна Кантоністова

Благодійний показ фільму "Спадок нації" на підтримку дівчинки відбудеться у кінотеатрі "Родина" 12 листопада о 18.00. Вітається дрес-код  у вишиванках, адже фільм "Спадок нації"  присвячений одному з основних символів української культури — вишиванці й вже презентований в Німеччині, Франції, Бельгії, Чехії, Іспанії, Греції, ОАЕ, Білорусії. Гасло фільму – "вишити, щоб вижити"  відображає і мету  благодійного показу у Вінниці.

Кіри Чубар

Сам показ фільму - безкоштовний. Бажаючі просто зможуть зробити благодійні внески на підтримку Кіри. Долучитись до акції можна і зателефонувавши безпосередньо Арині Кантоністовій (093-264-77-88).

Вінничани (школярі, учасники  акції «Консервaтивнa Вінниця», міська рада), які відправили чергові щотижневі два  мікроавтобуси в АТО з гуманітарною допомогою для бійців та дітей, які проживають на Сході України. Цього разу  в зону АТО з волонтерами вирушив і відомий  кавеенщик, організатор акції «Консервaтивна Вінниця» Олександр Шемет.

Сергій Моргунов, Андрій Нечипорук, Олександр Шемет

Софійка Штогрин. Десятирічна вінничанка  стала лауреатом І премії  Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Співограй», вразивши  журі та глядачів виконанням гуморесок.

Софійка Штогрин

– Мені дуже подобається театральне мистецтво. Адже театр дає людям чудові емоції і позитивний настрій, - говорить дівчинка, яка  займається в театральній студії «Мельпомена». -  Я дуже хочу, щоб в нашій країні всі люди були щасливими.

Вадим Мельник. Молодий художник разом з вихованцями художної студії «Барви України» розписали іконами святих Алею писанок біля  обласного госпіталю  ветеранів війни. Попри певну суперечливість такої  експозиції просто неба, роботу саме художників важко недооцінити.

Вадим Мельник

Алея писанок

В'ячеслав Отеранський. Майстер спорту міжнародного класу і тренер спортивного  клубу «Слава» став  чемпіоном  світу з кікбоксінгу за версією WKA. Це вже пятий чемпіонський титул 44-річного спортсмена.

В'ячеслав Отеранський

«Вінницькі вовки». Команда з американського футболу  запросила молодь міста  відзначити Хеловін на станції переливання крові в якості благодійних донорів. Для заохочення у холлі станції  організатори в костюмах  вампірів  фотографувалися з донорами.

«Вінницькі вовки»

І «кривaвий пoнeділoк» вдався. Донори здали 50 літрів крові, а оргaнізaтoри зaхoду, які й раніше командою здавали кров для онкохворих дітей, привернули увагу молоді до проблеми  дoнoрства.

«Вінницькі вовки»

Дмитро Задворнов. Робота 14-річного школяра, учня Вінницькoї  дитячoї худoжньoї  шкoли, отримала Гран-прі Всеукраїнського  дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край».

Дмитро Задворнов

Пам"ятатимемо ми і героїв вінницького Небесного батальону –  Сергія Кочетова («Кота») та  Миколу  Саюка ( «Француза»), які загинули під час  нічного обстрілу  Мар'їнки.  Пам"ятатимемо Валерія Трофимчука, орден "За мужність" якого отримала його трирічна донька Аня.

3-річна донька загиблого героя Валерія Трофимчука разом з мамою

Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки. Про допомогу нашій армії теж не забуваємо. Усім - доброго нового тижня! Тримайте ноги теплими, а думки зваженими.

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 4818
Поширень: 0