Міська влада посилює свою роботу, спрямовану на підтримку та розвитку малого та середнього бізнесу, що задекларовано у Стратегії розвитку міста «Вінниця - 2020». У мерії розпочався процес розробки муніципальної Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. До цієї роботи залучаються не лише спеціалісти виконавчих органів міської ради, а й самі підприємці та фахівці україно-канадського Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

25 січня відбулось перше засідання робочої групи з розробки Програми. На якому міський голова Сергій Моргунов зазначив, що дуже важливо, щоб органи місцевого самоврядування допомагали і сприяли розвитку малого та середнього бізнесу, і розробка такої профільної Програми – це логічний крок, який передбачить чіткі заходи, спрямовані на досягнення цієї мети.

«За останні роки відбулось багато змін в законодавстві, а в зв’язку з війною з Росією бізнес почав переорієнтовуватись на європейські ринки. Тому зараз важливо, щоб і влада, і професійні структури надавали методичні рекомендації щодо розвитку конкурентоспроможності. Основні завдання - покращити бізнес-клімат, щоб бізнес сприймав нас як надійного партнера; сприяти підвищенню конкурентоспроможності як на зовнішніх, так і на внутрішніх ринках через надання необхідної інформації та розвиток контактів», - зазначив Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов 

Головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть розповів, що група фахівців вже опрацювала досить серйозний обсяг інформації і сформувала перші висновки та пропозиції, також описав процес та методологію розробки Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва.

 «Ми знаємо, що Вінниця є одним із потужних лідерів в Україні. Я є експертом з розвитку малого та середнього бізнесу. Ми попрацюємо із 16-ма містами, і в кожному місті ми розробляємо якісь унікальні програми, оскільки враховуємо специфіку кожного міста. Вінниця теж має свою специфіку, і за попередніми дослідженнями, які ми робили, можу сказати, що Вінниця досить позитивно виглядає на фоні інших українських міст. Разом з тим, є ще резерв, який можна використовувати для того, щоб очолити процес соціально-економічних перетворень та розвитку бізнесу і слугувати певним чином моделлю щодо розвитку бізнесу в Україні», - сказав Валерій Кокоть.

Під час зустрічі фахівці Проекту ПРОМІС презентували учасникам вже напрацьований спільно з їх експертами Бізнес-профіль Вінниці – документ про діяльність бізнесу в місті та роботу органів влади щодо його підтримки та розвитку.

 Валерій Кокоть

Наступними кроками процесу роботи над Програмою стане вибір стратегії конкурентоспроможності та формування самого документу та Плану заходів, який планується розробити у вигляді окремих проектів. Планується, що Програма буде розроблена упродовж лютого-березня, після чого документ буде винесено на розгляд сесії Вінницької міської ради.

У Вінниці розпочато розробку муніципальної Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва

Моніторингом і оцінкою ефективності заходів в ході реалізації Програми буде займатись спеціальна робоча група. Експерти Проекту ПРОМІС будуть супроводжувати реалізацію Програми до грудня 2020 р.​



Переглядів: 2968
Поширень: 0