9 лютого Головному управлінню ДСНС України у Вінницькій області передали пожежно-рятувальну техніку та спеціальне оснащення від області та міста. Це – пожежні автомобілі та комплекти одягу для рятувальників – як спеціальні, так і зимові.

Чотири пожежних автомобілі, позашляховик, 137 комплектів спеціального та 130 комплектів зимового одягу передали сьогодні керівники міста та області. «Сьогодні дуже символічний день, адже вперше за часи незалежності України передається техніка в такій кількості і в такому складі. У 2016 році після дуже довгої перерви почала фінансуватись державна програма, спрямована на покращення забезпечення в системі цивільного захисту. Ми розраховуємо, що протягом 2017 року надійдуть ще автомобілі такого роду, і це – лише перші кроки. Показово, що Вінницька область на сьогодні виділяє дуже великі фінансові ресурси для формування місцевих дружин, придбання спеціального обладнання», – каже голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Валерій Коровій

Міський голова Сергій Моргунов нагадав, що у місті діє Програма поліпшення техногенної та пожежної безпеки у місті Вінниці, матеріально-технічного забезпечення підрозділів Вінницького міського управління Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Адже від оснащення цієї структури у значній мірі залежить протипожежний захист Вінниці. У рамках Програми місто закуповувало пожежні рукава, бензин, дизельне паливо, спеціальний одяг тощо. А сьогодні міський голова Сергій Моргунов передав рятувальникам 120 комплектів спеціальних зимових костюмів.

Вінницьким рятувальникам передали пожежні автомобілі та спеціальні костюми

Вінницьким рятувальникам передали пожежні автомобілі та спеціальні костюми

«Я переконаний, що рятувальник – це особлива професія, і не кожна людина готова ним бути, це – покликання душі і серця. Ви дійсно добросовісно, самовіддано та чесно виконуєте свою роботу. Завдання Уряду, місцевих органів влади – всіляко сприяти тому, щоб у вас було найменше проблем з точки зору матеріально-технічного забезпечення та взагалі організації вашої роботи. Я вдячний за вашу роботу, особливо в останні дні, коли випало багато снігу, і ви ліквідовували наслідки негоди, встановили намет для обігріву людей тощо. Я впевнений, що місцеві органи влади, зокрема міста Вінниці, надалі будуть підтримувати вас», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов

Начальник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук подякував за техніку та оснащення. «Отримані автомобілі є якісними, і водії відчуватимуть себе у них захищеними. Більшість цієї техніки буде виконувати завдання у місті Вінниці. Одяг також дуже потрібний, адже під час виконання задач він може обгоріти», – каже Руслан Шевчук.

Руслан Шевчук



Переглядів: 3679
Поширень: 0