Складанням прокуратурою Вінницької області обвинувального акту та направленням провадження до суду завершено розслідування кримінального провадження щодо 5 членів агентуроно-інформаторської мережі терористичної організації «ДНР», які утримуються під вартою.

На підставі сукупності зібраних доказів встановлено, що група із 5 осіб (громадян України) діяла у м. Торецьк Донецької області, на лінії розмежування, та систематично надавала ватажкам бойовиків на непідконтрольну українській владі територію «ДНР» інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, а також понесені втрати.

Надана інформація використовувалася бойовиками для здійснення диверсійних атак та обстрілів місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстрілів мирного населення на підконтрольній українській владі території.

Наразі прокуратурою області, що здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, здійснюється підтримання державного обвинувачення у Вінницькому міському суді. Санкція інкримінованої обвинуваченим статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.

Разом з цим, прокуратурою області на даний час здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням по 8 кримінальних провадженнях цієї ж категорії, за якими УСБУ у Вінницькій області заочно оголошено підозру 4 ватажкам бойовиків та отримано судовий дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування. По інших провадженнях тривають негласні розшукові слідчі дії щодо 4 фігурантів із числа бойовиків та агентів терористичної організації «ДНР», збираються докази їх антидержавної злочинної діяльності.



Переглядів: 2057
Поширень: 0