13 липня на базі стадіону "Хімік" поліцейські, нацгвардійці та рятувальники відпрацьовували на практиці алгоритм дій по забезпеченню безпеки людей та припиненню масових порушень правопорядку під час проведення спортивних змагань.

У навчаннях було задіяно близько 200 правоохоронців з підрозділів Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, управління патрульної поліції м. Вінниці, Національної гвардії, Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

 13 липня на стадіоні "Хімік" було гаряче

Перед проведенням матчу стадіон обстежили вибухотехніки та кінологи зі службовою собакою, після чого поліцейські взяли його під охорону.

 13 липня на стадіоні "Хімік" було гаряче

Правоохоронці відпрацьовували ситуацію, коли розбурханий натовп невдоволених футбольних уболівальників намагався організувати масові заворушення.

За сценарієм правопорушники кидали в натовп пляшки, димові шашки та кілька вибухових пакетів.

 13 липня на стадіоні "Хімік" було гаряче

На заклики у гучномовець про припинення правопорушень вони не реагували, тому правоохоронці застосувати методи силового реагування. Найбільш активних хуліганів та підбурювачів затримали.

13 липня на стадіоні "Хімік" було гаряче

За словами заступника начальника Головного управління Нацполіції У Вінницькій області Руслана Мороза, такі навчання спрямовані на вдосконалення навиків правоохоронців для посилення безпеки відвідувачів, вболівальників та футбольних гравців.

 13 липня на стадіоні "Хімік" було гаряче

На думку Руслана Мороза, усі підрозділи спрацювали професійно та якісно. Відтак, вінничани та гості міста, які відвідуватимуть футбольні матчі, можуть почувати себе в безпеці.



Переглядів: 3268
Поширень: 0