1 листопада, у Вінниці відбувся Форум START BUSINESS.CHALLENGE, де представники місцевого бізнесу могли отримати корисну інформацію, обмінятись досвідом та висловити свої думки щодо покращення умов для розвитку та ведення бізнесу. Цього разу вінницьким підприємцям були запропоновані готові бізнес-рішення, які підготували фахівці Офісу ефективного регулювання (BRDO). А для продовження співпраці між мерією і цією структурою було підписано Меморандум про співпрацю.

Форум START BUSINESS.CHALLENGE став другим заходом проекту «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці», що передбачений Програмою посилення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу Вінницької міської ради.

Під час Форуму вінницькі підприємці змогли отримати готові рішення з розвитку власної справи або започаткування нової, поспілкуватись з фахівцями різних сфер, представниками влади та бізнесу, отримати інформацію про останні тенденції розвитку бізнесу. Такі дані підготували та надали підприємцям представники Офісу ефективного регулювання (BRDO - неурядова структура, яка працює над спрощенням умов ведення бізнесу та ефективним державним регулюванням; вона була створена за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі та західних партнерів).

 Вінничанам презентували онлайн-платформу з алгоритмом створення бізнесу

Протягом заходу також було презентовано Платформу ефективного регулювання, де представлено набір унікальних інструментів для бізнесу. Платформа надає повні інструкції для старту власної справи, процедури отримання дозволів, розрахунок витрат бізнесу на виконання регуляторних вимог тощо.

Вінниця стала першим містом, де Офіс ефективного регулювання організував Форуму START BUSINESS.CHALLENGE. «Вінниця – проактивне місто. Тому сьогодні ми тут. Ми бачимо, що Вінниця готова не тільки декларувати ряд речей з підтримки бізнесу, а й їх реалізовувати. Ми там, де ми бачимо, що можливий прогрес. І ми мріємо про те, щоб Вінниця показала приклад всім іншим містам, - сказав голова Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук. - Повноваження йдуть на місця, але й виклики, завдання також спускаються на місця. Ми хочемо зробити міську владу і вінницьких підприємців краще озброєними, більш поінформованими про результативну підприємницьку діяльність».

 Вінничанам презентували онлайн-платформу з алгоритмом створення бізнесу

Заступник міського голови Владислав Складський наголосив на тому, що сьогодні актуальним є питання повернення довіри бізнесу. «Ми збираємо бізнес для того, щоб почути про проблеми і ефективно допомогти. Для створення сприятливого бізнес-клімату ми намагаємось спільно знаходити рішення різноманітних проблем у регуляторному полі та шляхом діалогу шукати взаємовигідні компроміси», - сказав Владислав Скальський.

 Вінничанам презентували онлайн-платформу з алгоритмом створення бізнесу

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій коротко зупинився на деяких економічних показниках, які свідчать про пожвавлення в економіці регіону. Серед іншого, Валерій Коровій зазначив, що роздрібний товарообіг за цей рік у Вінницькій області зріс на 16% порівняно з 2016-им.

«Якби нам кілька років тому сказали, що ми матимемо такий показник у роздрібній торгівлі та пожвавленні споживчої активності громадян, навряд чи хтось повірив би. Однак, сьогодні ми маємо такий показник, а Вінниччина сьогодні, за результатами дослідження USAID, є найкращим регіоном в Україні щодо якості бізнес-середовища», - сказав Валерій Коровій.

Вінничанам презентували онлайн-платформу з алгоритмом створення бізнесу

Під час Форуму Вінницька міська рада та Офіс ефективного регулювання підписали Меморандум про співпрацю. Кінцевою метою цього співробітництва є вдосконалення державного регулювання та покращення бізнес-клімату у регіоні.

 Вінничанам презентували онлайн-платформу з алгоритмом створення бізнесу

1 листопада, у Вінниці було також підписано Меморандум про співпрацю з державним Укргазбанком, в рамках якого планується пільгове фінансування екологічних проектів, реалізація проектів відновлення енергетики та енергозбереження

Нагадаємо, що під час першого Форуму в рамках Марафону можливостей для бізнесу, який відбувся 3 вересня цього року, були підписані два важливі Меморандуми про співпрацю. Перший з яких – про співпрацю Вінницької міської ради зі Спілкою українських підприємців . Ним передбачено відкриття у Вінниці офіційного представництва, мета якого сприяння бізнесу, підтримка виробників-експортерів, обмін досвідом та консультації підприємців. Другий підписаний Меморандум про співпрацю Вінницької міської ради з державним Ощадбанком, направлений на розвиток місцевого бізнесу. ​



Переглядів: 2382
Поширень: 0