21 лютого ГУ ДСНС України у Вінницькій області відвідали студенти-третьокурсники технічного коледжу. Під час екскурсії молодь дізналася про діяльність пожежно-рятувальної служби Вінниччини, її історію та сьогодення. Студентам розповіли про самовіддану та героїчну професію рятувальника.

З пам’ятної експозиції, присвяченої героям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, розпочав свою розповідь завідувач виставки, колишній начальник управління пожежної охорони – Володимир Бабкін. 

У виставкових залах музею молодь знайшла чимало цікавої та повчальної для себе інформації. Студенти мали можливість оглянути засоби гасіння пожежі та пожежно-технічне обладнання, яке було на озброєнні пожежників у минулому столітті, зокрема кінно-бочковий хід та пожежні насоси, які збереглися до наших часів.

Випускники Вінницького технічного коледжу побували на екскурсії у рятувальників

Особливою популярністю у студентів користувалася експозиція, присвячена пожежній безпеці та приладам, які допомагають запобігати загоранням, як на великих підприємствах, так і в побуті.

Випускники Вінницького технічного коледжу побували на екскурсії у рятувальників

Коментуючи свої враження від побаченого і почутого, наставник випускників коледжу Юрій Костюк зазначив, що завдяки таким екскурсіям молодь та дорослі змінюють власні уявлення про безпеку життєдіяльності дізнаються багато нового про щоденну нелегку службу рятувальників. Тому педагог радитиме всім своїм колегам обов’язково завітати із вихованцями шкіл та коледжів до обласної Служби порятунку. 



Переглядів: 1785
Поширень: 0