У Северинівській ОТГ з’явиться ситуативний Центр безпеки громади

У Северинівській сільській об’єднаній територіальній громаді реалізовується проект, в межах якого створюють «Кризовий центр». Наразі у центрі встановлюють відеоспостереження та проводять роботи з технічного забезпечення.

Заплановано, що в «Кризовому центрі» працюватиме система оповіщення та забезпечить зв'язок між громадянами та безпековими службами, що дасть змогу отримати своєчасну допомогу у надзвичайній ситуації, а в ідеалі запобігти виникненню різних ситуацій.

«Кризовий центр» буде створено в межах проекту «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність», що фінансується Благодійним Фондом «Відродження» та реалізовується ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» у Северинівській ОТГ.

«Безпека громадян має бути в пріоритеті будь-якої громади. Якщо мешканці громади відчувають себе у безпеці, то вони відчувають себе комфортно. На території кожної громади необхідно слідкувати за ситуацією та при виникненні небезпеки вчасно і правильно на неї зреагувати. Створення «Кризового центру» - це перші кроки до створення «Центру безпеки», який допомагатиме вирішити багато проблемних питань, пов’язаних з безпекою жителів громади» - зазначає керівник проекту Іван Образцов

В межах проекту також заплановано підготувати фахівців та добровольців. Вже проведено навчання щодо надання першої невідкладної медичної допомоги. Також для майбутніх добровольців пожежних дружин громади проведено навчання представниками Жмеринського пожежно-рятувального загону щодо основних навиків подальшої роботи.

Також наразі ведуться перемовини щодо тримання Северинівською ОТГ пожежного автомобіля від партнерської гміни Пунськ (Польща) та отримання автомобіля швидкої допомоги від голландських партнерів.



Переглядів: 3220
Поширень: 0

Останні новини