7 листопада у Вінниці розпочне діяти Програма міських перетворень «Свято генерацій». Майже тиждень у сквері Козицького будуть проходити різноманітні акції, спрямовані на вивчення внутрішнього середовища Майже тиждень у Вінниці триватиме «Свято генерацій»Вінниці та на розробку ідей щодо модернізації міста за участю творчих представників міста, громадських організацій, локального бізнесу, міської влади та представників медіа.

Програму міських перетворень на території України втілює у життя Формація Garage Gang Kollektiv при підтримці USAID, Uniter, Pact. У Вінниці разом із безпосередніми організаторами «Свята генерацій» творчу програму міських перетворень під патронатом Вінницької міської ради проводитимуть Інститут розвитку міст, Благодійний Фонд Подільська Громада, Лабораторія актуальної творчості.

Майже усі заходи в рамках Програми будуть проводитись під відкритим небом у сквері Козицького. Представники Формації Garage Gang Kollektiv приїдуть до Вінниці у невеликому фургончику (мобільному комунікаційному центрі), біля якого і розгортатимуться усі заплановані заходи. Кожний день буде розпочинатись із ранкової зарядки та відкритого сніданку, у якому зможуть взяти участь прості перехожі. Щоденними будуть і відкриті обіди. Окрім цього, у переліку заходів, які заплановані в рамках проведення Майже тиждень у Вінниці триватиме «Свято генерацій»«Свята генерацій», будуть вуличний перформенс «Пробудження твого міста» в постановці "Григораш&Капуста", інтерактивна інсталяція «Троянський Пегас», відеоарт «Angel», Sunday БОРЩ, а також проводитимуться лекції на різні теми, які стосуються якісного культурного розвитку міста.

Подібні заходи уже проходили в Ужгороді та Донецьку. На сьогоднішній день представники Формації проводять «Свято генерації» у Херсоні. Серед багатьох ідей, що вже обговорювались під час проведення Програми були: ідея створення книгарні - культурного центру, ідея творчого переосмислення та використання індустріальних територій міста як культурних майданчиків.

Вінниця поставила собі амбітну мету - стати сучасним, комфортним європейським містом і останнім часом швидко змінюється. Але на тлі цих змін гостріше актуалізується проблема внутрішнього наповнення міського простору, вирішення питання інтелектуальної творчої самореалізації населення у сфері сучасної культури в контексті світових тенденцій її розвитку. Сприяти втіленню усіх цих намірів покликана і Програма міських перетворень «Свято генерацій».

Проект відкритий для всіх небайдужих, до участі в проекті запрошено людей, які зацікавлені у трансформації свого міста у творче середовище.

Для довідки:
Свято генерацій - це п\'ятирічна програма інноваційних навчальних проектів, творчих практик, продукування та розробки ідей щодо модернізації міста за участю творчих представників міста, громадських організацій, локального бізнесу, міської влади та представників медіа. Кожного року будуть брати участь у програмі п\'ять українських міст з п\'яти регіонів (Центр/Північ, Південь, Захід, Схід, АРК).

Майже тиждень у Вінниці триватиме «Свято генерацій»Тема 2010-2011: Творче місто - простір взаємодії. Проект передбачає дослідження простору міст та процесу інновацій за методологією People\'s Atlas, створення мережі зв\'язків серед професійних середовищ міста: владних і бізнес кіл, творчих та громадських інституцій через програму інтерактивних лекцій і творчих майстер-класів, урбаністичні інтервенції та публічні дійства на території мобільного комунікаційного центру FURA KULTURA, заснування простору взаємодії «Голос Вулиць», а також створення, обмін і розвиток нових ідей від жителів міста про те, як місто може бути переосмислене.

Мета проекту: формувати взаємодію між представниками різних сфер і різних поколінь для обміну новими думками, знаходити точки перетину індивідуальних інтересів, спільно створювати ідеї для міста, розвивати їх та започатковувати інноваційні проекти. Через впровадження творчих та суспільно-інтерактивних заходів актуалізувати проблему внутрішнього наповнення міського простору, пригорнути до її вирішення увагу широких кіл громадськості, ЗМІ, представників влади і бізнесу, діячів культури та мистецтва, створити дискусійне поле між ними, що буде продукувати якісні ідеї та їх подальше втілення в життя у взаємній співпраці.

Більш детальну інформацію з приводу Програми міських перетворень можна отримати на сайтах:

А також за телефонами: (050) 463-83-08, (0432) 59-53-60.

Програму "Свята генерацій" дивіться в розділі Афіша.


Переглядів: 4793
Поширень: 0