У 2012 році робота міської влади, підприємств, установ та організацій Вінниці була спрямована на удосконалення механізмів управління ресурсами міста, реформування житлово-комунального господарства та розвиток інженерної і соціальної інфраструктури.

В промисловості міста протягом року проводилась модернізація і технологічне оновлення виробничих потужностей, впроваджувались енергозберігаючі технології, зросла й інвестиційна та інноваційна активність підприємств. «Про позитивну динаміку у промисловості обласного центру свідчать отримані підприємствами прибутки, які склали у поточному році 144 млн. грн., збільшення обсягу реалізації продукції до 6,8 млрд. грн. та зростання виробництва деяких найменувань харчових продуктів», - розповідає Галина Якубович. У 2012 році введено в експлуатацію нові виробничі потужності Вінницької кондитерської фабрики, яка є однією з найпотужніших в України, заводу пакувальних виробів "Вінтар", харчосмакової фабрики, заводу фруктових концентратів і вин, підприємства "Авіс" та інших. За рік у місті створено 2300 нових суб’єктів підприємницької діяльності. Завдяки переходу на спрощену систему оподаткування надходження до міського бюджету від єдиного податку зросли майже у 2,5 рази.

У звітному році мережу підприємств торгівлі та надання послуг розширено на 65 одиниць, обсяги роздрібного товарообороту збільшено на 20%, платних послуг - на 28%. Споживчий ринок міста характеризувався розвиненою інфраструктурою і різноманітністю. У 2012 році значно зросли обсяги державного інвестування на виконання інфраструктурних проектів. На міські об’єкти спрямовано 72 млн. грн. коштів обласного та державного бюджетів, що в 2,4 рази більше, ніж у минулому році, та є найбільшим за останні роки.

Залучення інвестицій та розвиток міжнародної співпраці залишається одним з пріоритетів роботи міської влади. Вінниці присвоєно позитивний рейтинг інвестиційної привабливості. До міського бюджету надійшло близько 1,4 млн. грн. пайової участі інвесторів, а до фонду "Соціально-економічний розвиток" - біля 5 млн. грн. У цьому році укладено угоду про співробітництво з Міжнародною торговою палатою. Місто взяло участь у ряді міжнародних енергетичних, інфраструктурних та соціальних проектів. В економіку міста вкладено близько 3,5 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій.

Підвищено стандарти надання адміністративних і соціальних послуг населенню. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» набув статусу регіонального. Окрім того, у Вінниці проведено реконструкцію приміщень для трьох територіальних відділень Центру адміністративних послуг.

Протягом року успішно виконана програма житлового будівництва, за рахунок усіх джерел фінансування очікується введення в експлуатацію 122 тис. кв м житла. За програмою "Муніципальне житло м. Вінниця" завершено будівництво 144-квартирного житлового будинку на розі вулиць Смірнова - І провулок Український, розпочато будівництво 140-квартирного житлового будинку на провулку Щорса. Забезпечено реалізацію державної програми здешевлення іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла, на кінець року укладено 19 договорів, загальна сума наданого пільгового кредиту склала понад 3,2 млн. грн. Для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни придбано 3 квартири, укладені договори на 2 квартири для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів.

У звітному році тривали роботи зі створення сучасного комфортного міського середовища. З початку року виконано поточний ремонт асфальтобетонного покриття на 148 вулицях міста. Проводились вибірковий капітальний і поточний ремонти тротуарів, паркувальних зон, зупинок громадського транспорту і турнікетного огородження.

У Вінниці, єдиному місті України, розпочато роботи з реалізації проекту «Автоматизованої системи управління житлово-комунальним господарством», який проходить апробацію на базі ЖЕКу№12. У ЖЕКах № 5 та 15 створено центри обслуговування споживачів. У цьому році впроваджено механізм розрахунків за житлово-комунальні послуги через мережу Інтернет.

На виконання Меморандуму зі Швейцарською Конфедерацією щодо спільного проекту з енергоефективності проведено ремонтно-будівельні роботи в 100 індивідуальних теплових пунктах, завершено проектні роботи з реконструкції теплових мереж та індивідуальних теплових пунктів в мікрорайонах вулиць К. Маркса та Баженова. Розпочато проектування реконструкції котельні на вул. Баженова,15 з встановленням двох котлів на відходах деревини.

Вперше в місті комунальні підприємства отримали ресурси бюджету на зворотній основі для впровадження енергозберігаючих проектів. Кредит наданий новоствореним комунальним підприємством "Вінницький фонд муніципальних інвестицій".

У цьому році збережено позитивне сальдо створених нових робочих місць у місті, а також зменшилось навантаження незайнятого населення на 1 робоче місце.

Для забезпечення якісного і доступного медичного обслуговування тривало удосконалення послуг з первинної медичної допомоги. У комунальних закладах охорони здоров’я впроваджувався проект «Електронна картка пацієнта». Розпочало роботу нове дитяче реанімаційне відділення міської лікарні «Центр матері та дитини". Створено новий муніципальний консультативно-діагностичний центр, який надає громадянам майже 50 видів діагностичних та лабораторних послуг на сучасному обладнанні. Страховою компанією «Місто» протягом 2012-го повернуто медичним закладам близько 4,7 млн. грн.

Також цьогоріч по вул. Червоноармійській та у мікрорайоні "Поділля" введено в експлуатацію два нових сучасних дитячих садочки, що дало змогу скоротити чергу на відвідання дошкільних навчальних закладів. На офіційному сайті міської ради впроваджено сервіс, який дозволяє здійснювати  електронну реєстрацію дітей у дитячі садки.

«Незважаючи на обмеженість фінансових ресурсів, більшість заходів, запланованих Програмою економічного і соціального розвитку на 2012 рік, виконано, - каже Галина Якубович. - У наступному році діяльність міської влади буде зосереджена на розв’язанні невирішених у звітному році проблем та створенні необхідної бази для подальшого сталого розвитку економічної і соціальної сфери міста».​



Переглядів: 4360
Поширень: 0