Реформу спиртової галузі потрібно відмінити, бо вона шкодить підприємствам. З таким проханням звернувся голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Як повідомили в департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, з метою ліквідації негативних тенденцій, які склалися на підприємствах спиртової галузі в області, керівництво Вінниччини просить ініціювати питання про відміну реформи спиртової галузі, яка призвела до втрати юридичного статусу спиртових підприємств області та негативних наслідків створення державного підприємства «Укрспирт», зокрема, з пропозиціями щодо їх вирішення.

З-поміж негативних наслідків наводяться такі: відсутність належної організації отримання спиртовими підприємствами стабільних нарядів на випуск та реалізацію продукції, вимушені простої виробництва та систематичне перебування працівників у відпустці без збереження заробітної плати.

Крім того, департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації надіслав лист до Кабінету Міністрів України від 02.04.2014 року, в якому були надані пропозиції щодо правового поліпшення діяльності промислових підприємств шляхом скасування постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року № 672 «Про утворення Державного підприємства «Укрспирт».
 



Переглядів: 3406
Поширень: 0