"Звертаюсь до всіх членів парламенту... прийти в четвер (31 липня - ред.) у Верховну Раду і проголосувати за ті закони, які необхідні Україні", - заявив він.

За словами пана Яценюка, уряд знайшов спосіб не зменшувати соціальні витрати, не скорочувати зарплати, не відправляти людей у неоплачувані відпустки.

"Народні депутати і члени Кабміну всі будуть сидіти на голому окладі. Мінус 400 млн грн. по центральним органам виконавчої влади", - заявив пан Яценюк.

Серед того, що буде вноситись до парламенту, за словами пана Яценюка, буде пропозиція скоротити на 70% витрати на утримання всіх контролюючих органів і інспекцій.

При цьому пан Яценюк пропонує ввести військовий збір у розмірі 1,5% як додатковий до податку на доходи фізичних осіб. Збір діятиме до кінця поточного року, а отримані гроші підуть на фінансування ЗСУ.

В проектах змін до держбюджету уряд пропонує додаткове фінансування для ЗСУ - 9,1 млрд гривень, для відновлення інфраструктури Сходу - 3,3 млрд грн.

Арсеній Яценюк окремо заявив про додаткові рентні платежі на нафту, газ та руду.

"Всі, хто заробляє надприбутки, повинні чесно і справедливо поділитись", - заявив він.

До парламенту вноситься законопроект про введення спеціальних рахунків з податку на додану вартість, повідомив пан Яценюк.

Прем\'єр висловив сподівання, що парламент у четвер на позачерговому засіданні ухвалить законопроект про реформування системи управління газотранспортної системи.

"Українська ГТС була і буде українською державною власністю. Оператором ГТС може бути виключно компанія, де держава володіє контрольним пакетом акцій, а саме 51%, решта 49% будуть мати виключно європейські компанії з ЄС і США, які мають відповідні сертифікати та ліцензії", - сказав він на брифінгу.

Арсеній Яценюк закликав парламент прийняти всі зміни до бюджету.

"Якщо ми це (зміни до бюджету - ред.) приймаємо, ми маємо, чим фінансувати ЗСУ, маємо, чим відновлювати Донецьк і Луганськ і як допомагати всій Україні. Ми отримуємо від МВФ і Світового банку 1,5 млрд. доларів США. Якщо ми це не приймаємо, то це все не отримуємо. Тому моя вимога до парламенту - прийти і проголосувати", - заявив Арсеній Яценюк.

При цьому Арсеній Яценюк відмовився відповідати на питання журналістів щодо його заяви про відставку.



Переглядів: 3704
Поширень: 0