У середу на засідання уряду у прямому ефірі затримали керівника державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, повідомляє "Українська правда".

Чиновникам зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали.

Після цього слідчий, який веде справу, пояснив, що кримінальне провадження було відкрите за зверненням народних депутатів. За його словами, Бочковський і Стоєцький організували корупційну схему тендерної закупки паливно-мастильних матеріалів у компаній "Лукойл", "Альянс" та інших за завищеними цінами.

На засіданні Уряду затримали керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій

При цьому, за його словами, компанії, які пропонували нижчі ціни, до тендерів не допускалися.

Наразі у рамках цієї справи проводяться обшуки, вилучаються документи та речові докази.

"У рамках простої схеми держзакупівлі здійснювалися через приватну компанію. Вона перераховує нерезиденту України - офшорній компанії на острові Джерсі. Звідти - на іншу приватну компанію, яка належить Стоєцькому та Бочковському, після чого ці гроші діляться на карткові рахунки, відкриті в тому числі в банках Кіпру. Ось оригінали цих карток", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на засіданні уряду.

За повідомленням ТСН, на засіданні уряду одразу ж звільнили Бочковського і Стоєцького з посад, а також звільнили всіх керівників управлінь Держслужби з надзвичайних ситуацій по всіх областях.

"Уряд підтримує рішення про звільнення керівника та першого заступника, звільнення всього керівництва по всій вертикалі Державної служби з надзвичайних ситуацій, і прошу Арсена Борисовича (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков) провести розслідування точно так само по всьому регіональному керівництву, яке було задіяно у корупційній схемі з розкрадання державних коштів", - сказав прем\'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.



Переглядів: 3922
Поширень: 0