На сьогоднішню сесію міської ради було винесено питання щодо виконання Програми розвитку електронного урядування у 2016-му році. Серед основних результатів року, що минув, мер міста відзначив провадження на сайті міської ради низки нових сервісів. А саме – опцію «Відкритих даних» у форматі, що дозволяє автоматичне оброблення електронними засобами публічної інформації; «Реєстр зборів співвласників будинків», де громадяни мають змогу ознайомитись з результативними частинами протоколів, які прийняті зборами ОСББ з питань визначення, відкликання управителя, затвердження чи зміни умов договору з управителем, обрання уповноваженої особи співвласників, отримати відповідну інформацію за вказаною адресою; вдосконалення Електронного реєстру учасників АТО на отримання земельної ділянки – відтепер у списку громадяни можуть візуально побачити, за якими порядковими номерами ділянки вже отримано, та які очікують на отримання у найближчу чергу.

Окрім того, було створено новий сайт «Бюджет громадських ініціатив» для отримання мешканцями міста повної інформації про проходження конкурсу реалізації проектів розвитку міста за найкращими ідеями вінничан. Також нещодавно сайт Вінницької міської ради став доступним для людей з слабким зором.

Народний депутат Геннадій Ткачук, який був присутнім на засіданні, зазначив, що помітно, як новації у сфері взаємодії влади і громади ідуть з Вінниччини в інші міста України.

Сьогодні ми бачимо, що всі новації ідуть з Вінниці і Вінниччини. Ми бачимо це по освітленню, вулицях, як охайно в місті, - звернувся до депутатів міської ради Геннадій Ткачук. - І все більше і більше делегацій з різних міст України переймають досвід щодо того, як потрібно розвивати місто і область. Мені дуже приємно бачити злагоджену колективну працю колег-депутатів міської ради. Саме вас обрала громада, і ви чітко усвідомлюєте, що на вас покладено відповідальність. Нам, депутатам Верховної Ради, потрібно вчитися у вас, як вести сесію і як поводити себе на сесії. Мені дуже прикро визнавати, але популізм у Верховній Раді набирає все більше і більше обертів. І незалежно від того, що там робиться «нагорі», ви чітко усвідомлюєте, що ви відповідаєте за своє місто та майбутнє вінничан.



Переглядів: 2746
Поширень: 0