Нове покоління українців асоціює себе і своє життя з Європейським Союзом і саме чесні та прозорі вибори в жовтні цього року стануть одним із вирішальних тестів на демократію в Україні і на відповідність європейським стандартам і цінностям. «Чесні вибори» - є одним з ключових показників тих принципів за якими сьогодні живе уся європейська спільнота.

У мальовничому куточку Поділля селищі Високе, що в Томашпільському районі Вінницької області, за участі провідних експертів, політологів, громадських організацій 6-9 липня 2012 року відбудеться зібрання молодіжного табору «Через чесні вибори до Євросоюзу».

Метою організації цього заходу є активізація суспільства та створення активної мережі громадського спостереження для забезпечення прозорого виборчого процесу.

В рамках довготермінового спостереження передвиборчого процесу семінар-тренінг відбудеться за консультативною участі ОБСЄ, фінансової підтримки Фонду Петра Порошенка, агенції Гайдай.ком., представників Комітету Виборців України, громадської організації «ПОРА» та «МАЙДАН».

Навчальний тренінг збере близько 100 молодих та активних людей з Вінниці Могилів-Подільського, Ямпільського, Крижопільського, Піщанського, Чечельницького та інших районів Вінниччини. Саме на молодь «робиться ставка» в забезпеченні права на вільні вибори.

Кожний виборчий процес вирізняється оновленими технологіями й набирають усе більшої віртуозності фальсифікації. Про усі ці можливі прояви у майбутній виборчій кампанії під час «табору» розповість відомий український політтехнолог Сергій Гайдай.

Голова Правління комітету виборців України Олександр Черненко окреслить особливості нового виборчого законодавства, а голова вінницького обласного осередку КВУ В’ячеслав Телень відзначить особливості під час вибрів саме у Вінницькій області.

Передбачено й проведення дискусій та обговорень з представниками громадських організацій. Усі учасники заходу матимуть змогу вільно поспілкуватись між собою та обмінятись досвідом.

Не лише особливостями цьогорічних виборів перейматимуться учасники цього зібрання. Вони матимуть змогу відвідати стародавнє подільське містечко Буша, яка відоме своїми пленерами каменотесів, мальовничою природою та стародавніми знахідками. Там усі охочі зможуть сповна доторкнутись до історії та відчути справжній український «дух» Тут кожний клаптик землі дихає славною минувшиною.

Захід припадає й на свято Івана Купала , яке його учасники, звісно, не оминуть та відсвяткують своєрідною інтерактивною вечіркою.



Переглядів: 3480
Поширень: 0