У 2016 році, очікується завершення переведення на альтернативні види палива усіх навчальних закладів області. За рахунок цього відбудеться зменшення використання газу по вказаних об’єктах до 30%. У 36 навчальних закладах області проведена заміна твердопаливних котлів на енергоефективні.

«Так, минулоріч у 9 навчальних закладах проведена часткова реконструкція систем опалення, пов’язана з винесенням котлів з підвальних приміщень, у 15 навчальних закладах, із врахуванням використання місцевих видів палива, здійснено монтаж енергоефективних котлів, зокрема, здійснено реконструкцію системи опалення Тульчинської школи-інтернат-ліцею, завершено капітальний ремонт системи опалення та утеплення навчального корпусу Барського гуманітарно-педагогічного коледжу», - повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

За словами посадовця, впродовж 2015 року здійснювалась модернізація котелень. «Так, зокрема, модернізовано котельню Піщанської спеціальної школи-інтернат, завершено роботи по реконструкції та ремонту котелень в Немирівській, Котюжанівській та Ситковецькій школах-інтернатах. Проведено реконструкцію котелень Гніванського професійного ліцею, Тульчинського вищого професійного училища № 41, Вороновицького ВПУ №14.», - повідомив Ігор Івасюк.

Для підвищення енергоефективності та економії енергоресурсів області, у 19 навчальних закладах було утеплено дахи та фасади, здійснена 100% заміна ламп на енергозберігаючі у 100 навчальних закладах, у 101 навчальному закладі замінено вікна на енергозберігаючі. «Проведено ремонт опалювальних систем в 32 навчальних закладах та здійснено капітальний ремонт системи опалення Комаргородського професійного аграрного ліцею», - наголосив посадовець.



Переглядів: 2910
Поширень: 0