Вчора, 5 травня у лісі, неподалік с.Сиваківці Липовецького району рятувальники з фахівцями Вінницького обласного комунально-спеціалізованого лісогосподарського підприємства “Віноблагроліс” провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі. Участь у тренуванні взяли пожежно-рятувальні підрозділи м Липовець, смт Турбів та працівники райагролісу.

Основна мета таких навчань - відпрацювання спільних дій рятувальників та працівників лісового господарства під час ліквідації масштабної лісової пожежі.

Згідно із задумом навчань, загорання у хвойному лісовому масиві помітив лісничий та зателефонував до служби порятунку «101». За його повідомленням вогонь стрімко розповсюджувався в напрямку населеного пункту. Одразу за сигналом «Тривога» на місце умовного загорання на спецавтомобілі був направлений черговий караул МПК «Турбів» та 21-ДПРЧ м.Липовець. Також на надзвичайну подію прибули працівники лісового господарства. За легендою, загальна площа умовного загорання склала 4 гектари. Першочерговим завданням учасників навчань було недопущення поширення пожежі на більшу площу.

Вінницькі рятувальники разом із лісівниками провели спільні навчання з ліквідації лісової пожежі

Для обмеження розповсюдження вогню за допомогою спецтехніки працівники лісового господарства здійснили валку дерев та створили меліоративну протипожежну смугу. Одночасно, рятувальники проводили роботу з ліквідації пожежі. Вогнеборці розгорнули рукавну лінію для безперебійної подачі води до пожежного автомобіля з пристосованої цистерни. Спільними зусиллями пожежу ліквідували.

Загалом для ліквідації умовної пожежі залучено п’ять одиниць техніки та 25 чоловік особового складу.



Переглядів: 2578
Поширень: 0