25 грудня о 21:30 до Служби порятунку надійшло повідомлення від жителя с. Уладівське Калинівського району про те, що горить місцева церква «Покрови Божої матері». Одразу ж за підвищеним номером до місця виклику було направлено чергові караули державних пожежно-рятувальних частин смт Літин, м. Козятин та м. Хмільник. О 21:50 на допомогу виїхав пожежний підрозділ в/ч А 1119.

По прибуттю на місце надзвичайної події особовий склад ДПРЧ-19 м. Калинівка під час розвідки встановив, що на площі 180 кв.м горить дах споруди, переобладнаної під церкву. Враховуючи ситуацію, підрозділи сусідніх районів з дороги було повернуто по місцях дислокації.

Рятувальники о 22:19 пожежу локалізовано, о 22:56 - ліквідовано.

В Калинівському районі горіла церква

Загалом до боротьби з вогнем від ДСНС було залучено 15 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Для дозаправки автомобілів Служби порятунку водою на місці пожежі також працювала місцева пожежна команда с. Уладівське (1 чоловік, одна одиниця техніки). Рятувальникам вдалося запобігти перекиданню вогню на сусідні споруди.

Ймовірною причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації системи пічного опалення. Вогнем знищено шиферну крівлю по дерев’яній обрешітці на площі 180 кв.м. Під час пожежі пошкоджено дерев’яно-вальковане перекриття на площі 30 кв.м, металопластикові вікна та церковне приладдя.



Переглядів: 1974
Поширень: 0