Три дні, з 17 по 19 жовтня, у Вінниці триватиме Всеукраїнський дитячий турнір з футболу. Ініціатором його проведення виступила страхова компанія Aegon Life Ukrain. Організатором спортивного форуму є комітет з фізичної культури та спорту міської ради та Федерація футболу міста Вінниці. Турнір розпочнеться 17 жовтня о 9-ій годині, а церемонія відкриття відбудеться о 13:00. Нагородження з показовими виступами пройде 19 жовтня о 15.30.

З 17 по 19 жовтня у Вінниці футбольний вікендУ чемпіонаті візьмуть участь юнаки 2001-2002 років народження з Вінниці, Кривого Рогу,Рівного, Одеси, Херсону, Білгород-Дністровського, Харкова, Ковеля, Луцька, Житомиру, Лубнів, Києва, Чернігова, Дніпропетровська, Хмельницького, Львову та інших міст – загалом з 15 регіонів України. Команди будуть поділені на чотири групи. Відповідно до зайнятих місць, клуби гратимуть стикові матчі навиліт за перемогу у турнірі.

«Всеукраїнський дитячий турнір з футболу проводить спільно міська рада під патронатом в.о. міського голови Сергія Моргунова та компанія Aegon Life Ukrain. Таке поєднання зусиль бізнесових і владних структур дають чудовий результат. Особливістю змагань буде те, що у суботу на них приїде володар «Золотого м’яча» Ігор Бєланов. А у неділю він візьме участь у матчі, який розпочнеться о 13:30», – каже Голова комітету з фізичної культури і спорту міської ради Сергій Краєвський.

«У нас було кілька варіантів місця проведення цього заходу, але ми обрали Вінницю. Це місто нас приємно здивувало і ми зрозуміли, що тут можна проводити досить серйозний європейський проект, пов\'язаний з дитячим футболом, – зазначив виконавчий директор з питань співпраці з партнерами ПрАТ «Єйгон Лайф Україна» Олексій Козенко. – Наші акціонери запропонували провести цей турнір для того, щоб у досить складний момент для нашої країни ми могли переключити увагу дітей від того що вони бачать по телевізорі на спортивні поля та змагальний дух. Звичайно, ми хотіли щоб у заході взяли участь всі 27 регіонів країни, але нині це досить проблематично. Тому в цьому році буде 16 команд. Ми хочемо зробити свято для більш ніж 250 дітей, щоб вони відчули, що ними опікуються, відчули себе маленькими зірками».

Також Олексій Козенко розповів, що саме Ігор Бєланов дивитиметься матчі, після чого обиратиме кращих гравців: воротаря, бомбардира, захисника тощо. «Ми запрошуємо на турнір усіх бажаючих не лише повболівати за команди, а й взяти участь у різноманітних інтерактивних заходах, що відбуватимуться у перервах між турнірами, та отримати призи. Крім того, Ігор Біланов привезе з собою свою відзнаку – «Золотий м’яч», з яким всі бажаючі зможуть сфотографуватися, а також, взяти автограф у відомого футболіста.

«Проведення цих змагань дасть новий поштовх розвитку та популяризації футболу у нашому місті, – каже голова міської федерації футболу Дмитро Руденко. – Юнаки перевірять свої навички та уміння, які вони тренують щоденно на домашніх базах. А тренери зможуть внести корективи у підготовку футболістів,щоб у майбутньому вони стали професійними гравцями, які прославлятимуть своє місто та країну».

Всі учасники змагань отримають цінні призи від компанії Aegon Life Ukrain та ФК «Аякс». Команда-переможець зможе скористатись правом поїхати на навчання до Нідерландів у спортивну школу «Аякс». Призери змагання отримають екіпірування від «Аякс».



Переглядів: 4028
Поширень: 0