Перше місце з більш ніж тисячі спортивних шкіл посіла міська ДЮСШ «Вінниця» у Всеукраїнському рейтингу за 2016 рік. Це вперше в історії Вінниці. ДЮСШ "Вінниця"  стала першою серед 1155 закладів. Про це йшлось сьогодні під час прес-конференції в міській раді.

Рейтинг проводився за кількістю очок, набраних ДЮСШ з олімпійських видів спорту. У ДЮСШ «Вінниця» культивуються 3 олімпійські види спорту: бокс, греко-римська боротьба та стрільба кульова. У десятку кращих шкіл України потрапили також ще 2 спортивні школи Вінниці: Вінницька обласна ДЮСШ стрільби управління фізичної культури та спорту Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницька обласна ДЮСШ «Колос» Вінницької обласної організації ВФСТ «Колос». Серед спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву на 8-му місці обласна СДЮШОР з хокею на траві «Олімпія».

Вже пройшло три місяці 2017 року і традиційна нам приємно те, що наші Вінницькі спортсмени демонструють високі спортивні результати не лише на теренах України а й на міжнародних змаганнях і сьогодні зокрема ми запросили наших спортсменів представників таких видів спорту як суму кульова стрільба які продемонстрували високі спортивні результати на чемпіонатах Європи.

Школу з перемогою привітав голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський. «За всю історію Вінниці вперше ДЮСШ нашого міста посіла перше місце в Всеукраїнському рейтингу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України. Ми довго й наполегливо йшли до цього. Я вітаю з перемогою директора школи, тренерів, спортсменів та їхніх батьків», – каже Сергій Краєвський.

Це не перша перемога вінницьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Всеукраїнському рейтингу. За підсумками 2014р. ДЮСШ №2 посіла 3 місце серед 1291 закладів. У 2015 році ДЮСШ № 2 посіла серед 1220 ДЮСШ. За підсумками 2011 року міська комплексна ДЮСШ «Вінниця» посіла 10-те місце з 1496 ДЮСШ. Загалом за підсумками обласного рейтингу вищої спортивної майстерності спортивні школи м.Вінниці традиційно перебувають у лідерах. Наприклад, серед шкіл 1 категорії Вінницька ДЮСШ № 2 на 1 місці (40, 5 тис очок), ДЮСШ №5 на другому (17, 5 тис очок), ДЮСШ № 6 на 4-му (9244 очка).

Довідка

МК ДЮСШ «Вінниця» заснована 3 квітня 2000 року, вона є школою другої категорії, в якій культивується чотири види спорту: бокс, греко-римська боротьба, стрільба кульова та таеквондо. У школі нараховується 38 груп початкової підготовки, 17-попередньої базової підготовки та 5-спеціалізованої базової підготовки, загальна кількість учнів - 594 осіб. Заняття проводяться в залах клубів за місцем проживання: С/К «Золота рукавичка» (вул. Ак.Янгеля,43) С/К «Богатир» (вул.Гладкова,3), «Олімпієць» пров.К.Маркса,34, С/К «Здоров”я» (вул. Якова Шепеля, 23 ) в СЗОШ №10, 22, що дає нам можливість залучити дітей до спорту з різних куточків нашого міста. МК ДЮСШ «Вінниця» має свої власні спортивні приміщення по вул.Гладкова,3, С/К «Богатир», провул. Баженова,34, по вул.Ак.Янгеля, 33 С/К «Золота рукавичка» та приміщення по вул.Келецька, 94а.



Переглядів: 2766
Поширень: 0