Вінничанка Світлана Тросюк виборола перше місце у змаганнях з сумо, в легкій ваговій категорії на Х Всесвітніх іграх-2017. Наша землячка принесла українській збірній першу нагороду найвищої проби у Вроцлаві (Польща). Сьогодні від Вінницької міської ради Світлані Тросюк та її тренерові Важі Даіаурі міський голова вручив сертифікати на річну стипендію у розмірі 36 тисяч грн кожному.

З 20 по 30 липня 2017 року у Вроцлаві проходили Х ювілейні Всесвітні ігри. У них взяло участь близько 4500 спортсменів більш як із 100 країн світу. Україну представляли 80 спортсменів з 20-ти видів спорту. Під час змагань розіграли 222 комплекти нагород у 36 видах спорту, з яких 31 неолімпійських та 5 олімпійських видів.

Спортсмени змагались у стрибках на акробатичній доріжці, сумо, таїландському боксу Муай Тай, танцювальному спорті. Також були представлені більярдний спорт, пляжний гандбол, роликовий спорт, лакрос, спортивна аеробіка, спортивна акробатика, спортивне орієнтування, флорбол. Змагались спортсмени й у американському футболі, кікбоксингу WAKO, веслуванні на ергометрах, художній гімнастиці, карате, скелелазінні, стрибках на батуті, стрільбі з лука та ін.

 Міський голова вручив сертифікат на стипендію чемпіонці Х Всесвітніх ігор Світлані Тросюк та її тренеру

Першу золоту медаль на Всесвітніх Іграх-2017 Україна здобула у змаганнях з сумо. Світлана Тросюк принесла українській збірній першу нагороду найвищої проби у Вроцлаві. Вінничанка Світлана Тросюк виборола перше місце у змаганнях з сумо, в легкій ваговій категорії. 4 серпня відбулась зустріч міського голови Сергія Моргунова з Світланою Тросюк та її тренером Важі Даіаурі.

«На Х Всесвітніх іграх, в яких брало участь 101 країна, завдяки золотій медалі, яку здобула Світлана, ми зайняли п’яте командне місце. Це вперше в історії проведення Всесвітніх ігор. Тому саме наша вінничанка підтягнула на серйозні позиції команду України в цілому. Я думаю, що це не межа, є куди розвиватись. Тож дякую Світлані та її тренеру за роботу і за те, що прославляєте нашу країну та місто», – сказав Сергій Моргунов.

 Міський голова вручив сертифікат на стипендію чемпіонці Х Всесвітніх ігор Світлані Тросюк та її тренеру

«У моїй категорії було 16 спортсменів, і всі дуже сильні, в тому числі попередня чемпіонка Всесвітніх ігор. Я зрозуміла, що те, що я займалась 17 років, не марно. Я дуже вдячна тренеру, який мене завжди підтримує, особливо, після отриманої травми, коли я походила реабілітацію близько року. Отримавши перемогу, забуваються травми. Зараз дивлюсь на медаль і ще не віриться, що я її отримала. Зараз буду відпочивати від занять, адже останні три місяці працювала дуже напружено, по два тренування в день, один вихідний, працювала над технікою, яку відкоригував тренер. До речі, зміна техніки мені й допомогла», – зазначила Світлана Тросюк.

Міський голова вручив сертифікат на стипендію чемпіонці Х Всесвітніх ігор Світлані Тросюк та її тренеру

Міський голова вручив Світлані Тросюк та Важі Даіаурі від міської ради сертифікат на стипендію у розмірі 36 тисяч гривень кожному.

Міський голова вручив сертифікат на стипендію чемпіонці Х Всесвітніх ігор Світлані Тросюк та її тренеру

Довідка

Світлана Анатоліївна Тросюк, 29 років — майстер спорту України міжнародного класу. Виступає у легкій вазі до 65 кг. Закінчила школу № 27 у мікрорайоні Тяжилів. Свою спортивну кар'єру розпочала у молодшому шкільному віці у цій же школі, коли прийшла у гурток дзюдо Даіаурі Важі Шотайовича. З цим тренером займалася також самбо та боротьбою алиш.

Спортивні досягнення на міжнародних змаганнях за 2014-2017 роки: Всесвітні ігри 2013 року – 5 місце; чемпіонат Європи 2014 року – 3 місце; чемпіонат Європи 2015 – 5 місце, чемпіонат Європи 2016 року – 1 місце; Кубок світу 2016 року – 2 місце; Всесвітні ігри 2017 – 1 місце.
Даіаурі Важа Шотайович - Заслужений тренер України з сумо, Майстер спорту України з сумо, тренер-викладач вищої кваліфікаційної категорії з сумо та першої кваліфікаційної категорії з вільної боротьби. Багато його вихованців є призерами та чемпіонами Європи та світу з сумо.



Переглядів: 4104
Поширень: 0