31 серпня у Вінницькому національному медичному університеті ім.М.І. Пирогова відбулась традиційна почесна посвята в студенти.

Посвята першокурсників у Вінницькому національному медичному університеті

Ректор вузу, академік та Герой України Василь Мороз звертаючись до першокурсників наголосив, що їх приймають у сім’ю, де цінуються знання, працьовитість та людяність. Студенти прийняли клятву, поклялись безкорисливо та професійно служити людям. Їм урочисто зачитали послання великого Лікаря М. Пирогова, на честь якого названий університет, де він закликав продовжувачів своєї справи в першу чергу бути Людиною, відчувати біди та радості і багатих, і бідних і ніколи в основу своєї професії не ставити користь.

На святі були присутні заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, який свого часу закінчував цей Вінницький вуз, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Л.Спірідонова, заступник міського голови Валентина Балицька, а також викладачі, студенти, батьки, представники медичної громадськості. Свої настанови та благословення першокурсники отримали від митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Посвята першокурсників у Вінницькому національному медичному університеті

Слід відмітити, що до Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова у цьому році зараховано на різні спеціальності рекордну кількість студентів – 1376. З них 350 осіб будуть навчатись за держзамовленням, решта – за контрактом. Серед першокурсників – і 26 тих, чиє навчання оплачуватимуть, місцеві бюджети районів Вінниччини, за спеціальною програмою, прийнятою обласною радою у рамках медичної реформи. Виконав Вінницький національний медичний університет і план по набору студентів на непопулярні у інших вишах спеціальності «медична психологія», де набір до ВНМУ був найбільший в Україні, та «клінічна інформація».

За традицією, після посвяти в першокурсники, майбутні лікарі отримали благословення на навчання від митрополита Симеона. Владика побажав студентам натхнення, сил і Божої допомоги у вивченні медичної науки, яка допомагатиме їм повертати здоров’я і рятувати життя людям.



Переглядів: 16012
Поширень: 0