Близько тисячі студентів та викладачів Вінницького педагогічного університету взяли участь у флешмобі під назвою "З вдячністю до Коцюбинського".

Захід приурочили до 151-річниці з дня народження Михайла Коцюбинського. Cтуденти разом із викладачами у вишиванках вишикувались у понад кілометровий живий ланцюг від будівлі університету до пам'ятника Коцюбинському. У руках тримали квіти та плакатами з цитатами творів письменника. Потому всі квіти зібрали у єдиний букет та поставили його до підніжжя пам'ятника Михайлу Коцюбинському й заспівали гімн. На подвір'ї університету та в музеї-садибі усі охочі читали твори митця.

"Ми повинні шанувати людей, які зробили великий вклад у розвиток культури тогочасного світу, тим паче наш університет носить ім'я цього видатного письменника. Я думаю, це особливий день для всіх студентів нашого університету", - зазначив студент Єлисей Комарницький.

"Ми робимо це для того, щоб показати, що ми знаємо, пам'ятаємо, пишаємось такою визначною постаттю, як Михайло Коцюбинський", - додала студентка Олександра Бригида.



Переглядів: 16920
Поширень: 0