Вчора, 23 лютого, у Вінниці одночасно з виконанням українського гімну в 37-ми вікнах гуртожитку Вінницького медичного коледжу увімкнулось світло, утворивши таким чином величезний тризуб.

Флешмоб «Герб у вікнах», який стартував о 17:30, зібрав кілька десятків студентів на території коледжу та ще кілька десятків – у кімнатах. Задача останніх – вчасно натиснути вимикач та зробити своє вікно частинкою пазлу – Гербу України.

Такий флешмоб організувала та провела Вінницька молодіжна рада спільно із Вінницьким медичним коледжем ім. академіка Д.К. Заболотного. Про це написав на своїй сторінці у соціальній мережі Дмитро Мира, голова Вінницької молодіжної ради.

Всі учасники флешмобу отримали подарунки – патріотичні жовто-блакитні браслети. Як розповів автор ідеї такого флешмобу, голова студентської ради коледжу Максим Румянцев, захід відбувся із нагоди Дня українського Герба. Зазвичай це свято відзначається 19 лютого, та позаяк ця дата припадала на дні жалоби, організатори вирішили перенести флешмоб на 23 лютого.

Студенти Вінницького медколеджу створили величезний Герб України із засвічених вікон гуртожитку

Головна мета флешмобу, за словами його автора, підняття патріотизму українців простими речами, які під силу кожному. Втім, Максим Румянцев розповів, що під час проведення виникали і дещо казусні ситуації.

"У кімнаті, де жили дівчата, перед флешмобом саме повибивало пробки, – каже Максим Румянцев. – Ми всі разом старались це виправити, та не вдалося. Дівчата мусили світити з вікна трьома ліхтариками, щоб не руйнувати пазл. А ось інший студент, який був господарем одразу двох кімнат, увімкнув світло не у тій кімнаті, що треба і пішов кудись. Ми йому телефонували, довго телефонували. Врешті все обійшлося – хлопець повернувся і увімкнув світло у потрібній кімнаті. Ми всі залишились задоволеними своєю роботою".



Переглядів: 5689
Поширень: 0