Тиждень загальнодержавного Місячника безпеки дав перші результати: в області виявлено 68 порушень ПДР на пасажирському транспорті та керування автобусом у стані наркотичного сп’яніння.

За сім місяців цього року Державтоінспекція Вінниччини склала 1084 протоколи на водіїв маршрутних таксі за порушення Правил дорожнього руху, у тому числі на дев’ятьох за керування у стані алкогольного сп’яніння.

За словами начальника УДАІ УМВС України у Вінницькій області Павла Солоненка, в області налічується 660 ліцензіатів, які володіють більш, ніж двома тисячами автобусів. Серед них велика кількість таких, що непридатні для перевезення пасажирів: старі, іржаві, з вичерпним ресурсом використання, тощо. Тому, у ході спеціальних заходів перевіряються підприємства і суб\'єкти господарювання, що мають ліцензії на перевезення пасажирів, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням діяльності фахівця з безпеки дорожнього руху, зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Лише за тиждень проведення Місячника безпеки дорожнього руху інспектори управління ДАІ зафіксували 68 порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, а в одному випадку водій знаходився у стані наркотичного сп’яніння. Його було зупинено працівниками авто технічної інспекції УДАІ 3 серпня о сьомій годині ранку в обласному центрі по вулиці Коцюбинського. 32-річний водій автобуса «Мерседес – Бенц» здійснював перевезення пасажирів за маршрутом «ГПЗ – Лугова». Спілкуючись з ним інспектори помітили характерні ознаки, коли людина перебуває під дією наркотиків. Аналіз підтвердив їхні здогадки. Водія було відсторонено від керування та притягнуто до адміністративної відповідальності по ст.. 130 ч.1 КУпАП та складено адміністративний протокол.

А в ніч на 7 серпня мобільні групи управління ДАІ перевіряли зберігання маршруток за встановленим місцем стоянки. Так, у поле зору інспекторів служби профілактичної роботи, які приймали участь у рейді, потрапила маршрутка «Корея – Урожай», яку водій залишив ночувати біля свого будинку на вулиці Грибоєдова. Дочекавшись ранку, коли водій вийде з будинку, інспектори вказали йому на скоєне порушення та склали на нього адміністративний протокол за порушення Правил зберігання маршрутних автобусів, що тягне за собою 680 гривень штрафу. Водій спробував посперечатися, зазначаючи, що автомобіль ночував у гаражі, а сюди він заїхав випити ранішньої кави. Втім, відеодокази, які мали інспектори спростували його версію. Загалом за цей час інспектори ДАІ було перевірено 28 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів. У їх діяльності було виявлено 4 порушення вимог Закону України «Про дорожній рух», складено 2 адмінпротоколи відносно посадових осіб автогосподарств, видано 23 приписи на усунення виявлених недоліків та порушень.

Як ми повідомляли раніше, на Вінниччині серпень оголошений місячником безпеки дорожнього руху



Переглядів: 3979
Поширень: 0