2013 року у місті було обладнано 32 велосипедні парковки на 79 велосипедів. Також оновлено всю дорожню розмітку на існуючій велосипедній мережі міста, а на вулиці А. Іванова – влаштовано нову велодоріжку в рамках проведеної реконструкції дороги.

Створенням велосипедної інфраструктури у Вінниці почали займатися близько трьох років тому. Тоді перші велодоріжки з’явились на проспекті Космонавтів, вулиці Хмельницьке шосе та проїзді Пирогова. У 2012-му їх мережа поширилась на проспект Юності, вул. Стахурського та Квятека. А торік під час комплексної реконструкції вул. А. Іванова там було влаштовано велодоріжку довжиною майже півкілометра.

А навесні 2013-го було ухвалено нову програму розвитку велосипедного руху у м. Вінниці до 2020 року. Ця програма направлена на те, щоб місто стало зручним для велосипедистів. Вона включає в себе комплекс заходів, які у результаті дозволять розвинути велосипедну інфраструктуру, поєднавши мікрорайони та центр міста між собою.

Нині у Вінниці 10,75 кілометрів велодоріжок. Загалом до 2020 року у місті заплановано облаштувати ще 85 кілометрів таких доріжок. Їх створюють за стандартами із врахуванням європейського досвіду, технічних умов вулиць та згідно рекомендацій голландських експертів.

Торік було оновлено всю дорожню розмітку на існуючій велосипедній мережі міста. А ще для велосипедистів в різних мікрорайонах встановлювались велопарковки для тимчасового зберігання велосипедів. Загалом лише за минулий рік було обладнано більше 32 велосипедних парковок на 79 паркомісць.

А для популяризації велосипедного руху постійно проводяться різні заходи та акції. «Всього у минулому році ми провели їх близька двадцяти. Їх учасниками стало біля 3 тисяч вінничан. Наприклад, ми провели акцію «Я поважаю велосипедистів» на підтримку Європейського тижня мобільності, велопробіг до Тижня сталої енергетики, традиційний Велодень, що проводиться в останню суботу травня тощо. – Розповідає велосипедист і куратор цього напрямку у міській раді Олег Крупський. – Брали участь вінницькі велосипедисти й у різних спортивних заходах, таких як «Прибузьке кантрі». А на початку січня відбувся велопарад Дідів Морозів, у якому взяло участь понад сто велосипедистів».



Переглядів: 3299
Поширень: 0