Більше ніж половина опитаних помітили негативні тенденції в своєму бізнесі. 39% кажуть просто про погіршення показників роботи, ще 14% — про те, що бізнес перебуває на межі закриття.

Погіршення і спад у бізнесі частіше, ніж інші, помічають працівники банківської (50%), маркетингової (51%) і торгової сфери (54%). Про більшу, ніж у інших, загрозу закриття бізнесу кажуть у будівельній (27%), виробничій (16%) і консалтинговій сферах (14%).

Четверта частина українських компаній працюють без змін, ще 20% не можуть поки визначитися з тенденціями в їх бізнесі. І тільки 2% опитаних кажуть про зростання бізнесу й поліпшення показників. Цей показник практично однаковий для всіх сфер економіки.

Кожен десятий бізнес — на грані закриття, у кожного другого — проблеми із зарплатою

Тільки половина офісних співробітників може похвалитися тим, що, навіть не зважаючи на всі потрясіння, їхня зарплата лишилася на попередньому рівні. Ще 4% потрапили до розряду щасливців, яким зарплату навіть підняли, у решти з’явилися ті чи інші проблеми із заробітком.

Кожен десятий бізнес — на грані закриття, у кожного другого — проблеми із зарплатою

Найчастіше проблеми із зарплатою відчувають мешканці східних (35%) і південних (32%) областей, найрідше — західних (13%). У Києві кількість компаній, у яких є проблеми із виплатою зарплат, знаходиться на середньому рівні (24%). Що ж відносно проф. областей, то тут найбільші проблеми зі скороченнями й затримками виплат у будівельній (43%), логістичній (32%) і виробничій (31%) сферах.

Вплинуло на рівень доходів українців і різке падіння гривні відносно до провідних світових валют. У 74% опитаних зарплата була в гривнях і лишилась на попередньому рівні. 14% отримують зарплату в еквіваленті по новому курсу, а для 8% зарплату зафіксували в гривнях по старому. Більшість із тих, хто отримав індексацію, — це працівники сфери інформаційних технологій (48%).

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів із різних регіонів України.



Переглядів: 3227
Поширень: 0