15 квітня за сприятливої погоди у Вінниці планують увімкнути міські фонтани. Ще з кінця березня працівники комунальних підприємств розпочали роботи по підготовці до їх запуску. Наразі вже очищено чаші водограїв, налагоджено всі системи, а де потрібно – замінено деякі деталі та встановлено нові ліхтарі, вмонтовані у дно фонтанів, замість тих, що були пошкоджені.

Будівництво нових та реконструкція вже існуючих розпочалася у місті близько восьми років тому. Першим став водограй біля театру Садовського. Після цього відреконструйована площа, яка нині носить назву майдану Небесної сотні, стала одним з улюблених місць відпочинку вінничан. Через кілька років такі зони відпочинку з водограями зробили по бульвару Пирогова та у сквері Козицького. Родзинкою міста стали і три фонтани на майдані Незалежності.

У 2013 році відновили фонтан у Центральному парку культури і відпочинку. А наприкінці минулого року був зроблений капітальний ремонт водограю по вулиці Зодчих. Тут замінили плитку, насоси, встановили нові прожектори тощо.

Традиційно, восени вінницькі фонтани готують до зими та «консервують» їх. А весною з настанням тепла працівники комунальних підприємств проводять всі підготовчі роботи і знову запускають водограї. «Ще наприкінці березня працівники розпочали готувати фонтани до запуску. Вони очистили чаші, де необхідно – замінили або відремонтували деталі. Також у деяких фонтанах довелося замінювати пошкоджені ліхтарі, які вмонтовані у дно фонтану», – каже заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук.

За сприятливої погоди міські фонтани планується увімкнуть 15 квітня. Тож вже до кінця наступного тижня всі водограї Вінниці радуватимуть вінничан та гостей міста



Переглядів: 5447
Поширень: 0