З понеділка у всіх школах, садочках та позашкільних закладах освіти Вінниці розпочався Тиждень знань основ безпеки життєдіяльності. Дітям розповідають як поводитися в лісі, під час відпочинку біля водойм тощо. Представники ДСНС показують як правильно користуватися засобами для гасіння пожеж, а медики – як надавати першу медичну допомогу.

Щороку у закладах освіти у Вінниці проходить Тиждень знань основ безпеки життєдіяльності. Їх організовує департамент освіти міської ради.

Заняття проходять у ігровій формі, заклади організовують тематичні виставки, вікторини, конкурси тощо.

У Вінниці триває Тиждень знань основ безпеки життєдіяльності

«Під час цього Тижня дітям серед іншого розповідають як поводитися під час відпочинку на природі, що дуже важливо, адже з настанням тепла розпочинаються пікніки. Їх знайомлять з правилами поведінки на воді, розповідають про небезпеку отруйних рослин, ягід, грибів. Також дітям розказують про важливість обережного поводження з ліками, хімічними речовинами і побутовою хімією та багато іншого», – каже головний спеціаліст департаменту освіти міської ради Олександр Слободинський.

Представники служби надзвичайних ситуацій та медики проводять для школярів та вихованців садочків роз’яснювальні бесіди. Проводять практичні заняття, під час яких показують як надавати першу медичну допомогу, одягати протигази, користуватися засобами пожежогасіння тощо.



Переглядів: 2873
Поширень: 0