В п‘ятницю в центрі Вінниці четверо активістів із двома інспекторами ДАІ провели “зачистку” міських вулиць від порушників паркування. На перший раз “крутеликам”, депутатам і, навіть, суддям, що залишили свої авто під забороняючим знаком, на переході, менше ніж за 10 метрів до перехрестя чи вздовж жовтої лінії, клеїли наліпки на лобове скло.

Кількох порушників, що не визнавали своє порушення, штрафували на місці. Сума штрафу від 255 до 340 гривень. Пару водіїв, що сиділи в не правильно запаркованих машинах публічно вибачились і пообіцяли більше так не зупинятись. А за паркування на тролейбусній зупинці під знаком і вздовж жовтої лінії водій крутого джипу був моментально оштрафований в присутності журналістів...

У центрі міста за неправильну парковку ДАІшники оштрафували більше півсотні водіїв

Загалом, за годину акції “Не будь скотом, паркуйся як людина” червону мітку на лобове скло отримали більше 50 водіїв... Хоча реально порушників у вінницькому “урядовому кварталі” було в рази більше. І якщо кожного такого водія оштрафувати, то до місцевого бюджету щодня можна збирати круглу суму — десятки тисяч гривень. А ще трьома місцями, де водії найбільше порушують правила паркування, у Вінниці є ринок “Урожай”, Центральний ринок та автобазар в Луці...

У центрі міста за неправильну парковку ДАІшники оштрафували більше півсотні водіїв

Цікаво, що під час рейду депутат обласної ради Анатолій Ворона (екс-міліціонер) запаркував своє авто біля ОДА рівно за 10 метрів від переходу та уникнув наліпки на своє “Поло”.

Так само суддя Ігор Вишар запаркував свого джипа “Фольксваген Амарок” під міським судом чітко в рамках паркувального місця.

Але найбільше інспекторів та активістів шокував чоловік у чорній Тойоті із міліцейськими номерами “МІ”, який протягом 5 хвилин двічі неправильно паркувався на вулиці Артинова та Грушевського і на зауваження одразу ліз за “корочками” чи мобільним. Але документальний “блат” чи “дзвінок другу з ДАІ” в цей день не працювали!!! Тому “крутелику” на буцім-то міліцейській Тойоті довелось тікати від активістів та шукати місце для нормального паркування за правилами.

У центрі міста за неправильну парковку ДАІшники оштрафували більше півсотні водіїв

Наступний рейд активісти з ДАІ та журналістським десантом планують провести під прозорими офісами, міськрадою та університетами Вінниці. Дата проведення — таємниця!

Фото з сайту ВИННИЦА DAILY



Переглядів: 5360
Поширень: 0