28 червня вінничан запрошують на перший фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Він проходитиме у Центральному парку поблизу пам’ятника М.Горькому. Тут всі бажаючі зможуть посмакувати рибним супом, пловом, борщем, кашею, стравами від національних спільнот міста, навчальних закладів, рятувальників, спілки байкерів та інших. Також сюди можна приносити харчі та речі для наших бійців АТО, які будуть передані їм на передову. Будуть на фестивалі й скриньки для благодійних внесків.

У цю неділю, в День Конституції, у Вінниці пройде фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича – вінничанина, який загинув під мінометним вогнем у Дебальцевському котлі. У Центральному парку готуватимуть на відкритому вогні страви та безкоштовно пригощатимуть ними вінничан.

Цієї неділі вінничан безкоштовно пригощатимуть польовою кашею, кулішем, борщем та бігусом

«На галявині розташують 5-6 польових кухонь та з десяток вогнищ, на яких у казанки готуватимуть їжу. Серед іншого бажаючі зможуть спробувати страви від військових, рятувальників, байкерів. Готуватимуть й представники національних меншин. Польська спільнота пригощатиме бігусом, грузинська – кавказькою кухнею, а роми – стравою «вільний вітер». Оскільки в цей час деякі люди постують, частина страв буде пісна. Їжу роздаватимуть безкоштовно. На галявині стоятимуть скриньки від БФ «Подільська громада», куди всі бажаючі зможуть внести кошти, які будуть направлені на підтримку наших військових у АТО», – каже директор Вінницького міського Палацу мистецтв Євген Майданик.

Цієї неділі вінничан безкоштовно пригощатимуть польовою кашею, кулішем, борщем та бігусом

Представники служби з надзвичайних ситуацій приготують борщ, куліш та солдатську кашу, військові – кашу та чай, спілка байкерів – обід по-байкерськи. Ресторан «Мак-Лауд» частуватиме стравою шулюм, а спілка воїнів-афганців – пловом. Страви на вогні приготують й навчальні заклади міста. Так, торговельно-економічний коледж пригощатиме вітамінним борщем та чумацькою кашею, а Центр професійно-технічної освіти та харчових технологій – пісним борщем та кашею.

«Також ми приготуємо близько 200 пиріжків з горохом, капустою та маком, 150 медово-імбирних пряників, які можна буде розфарбувати у національні кольори. Гречану кашу з грибами та борщ готуватимемо у казанах, вже є підготовлені ємності, зараз працюємо з сировиною, цих страв плануємо зробити 50-60 порцій», – зазначив директор Центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій Валерій Дяків.

Цієї неділі вінничан безкоштовно пригощатимуть польовою кашею, кулішем, борщем та бігусом

Під час фестивалю виступатимуть юні талановиті вінничани. Крім того, на майданчику біля пам’ятника Горькому буде імпровізований блок-пост для входу до польової кухні, музей рятувальників, АТО, стоятиме автомобіль, який був на Сході, зараз його привезли для того щоб відремонтувати, після чого знову відправлять на Схід. Тут можна буде пофотографуватися.

«Цією акцією хочемо нагадати, що події на Сході, на жаль, не завершилися і допомога, яку передають вінничани необхідна бійцям. Тому під час фестивалю буде місце, куди бажаючі зможуть принести необхідні речі для воїнів, серед яких – продукти харчування та елементарний одяг: шкарпетки, білизна, футболки, форма, адже у військово-польових умовах це все дуже швидко зношується», – зазначив директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.



Переглядів: 4186
Поширень: 0