Нещодавно у Вінниці завершилися роботи по ремонту підпірної стінки, що по вулиці Келецькій. Тут було відновлено 115 кв.м. укріплення: оздоблено полімеропісчаною плиткою та накрито бетонними плитами.

Близько двох років тому у Вінниці почали ремонтувати підпірні стінки. Враховуючи те, що ці конструкції встановлювали в 70-80 роках, їх відновлення вже давно було на часі. Першим стало укріплення по вул. Хмельницьке шосе в районі повороту на вул. Максимовича. У минулому році відремонтували підпірні стінки на вул. Хмельницьке шосе (від вул. Максимовича до 600-річчя), Козицького, Свердлова і Київській. Ще дві нові стінки облаштовано на тротуарах, де було створено «кишені» для громадського транспорту і встановлено зупинки (на вул. Козицького і Хмельницьке шосе).

У цьому році також продовжилися роботи по реконструкції підпірних стінок. Влітку працівники розпочали ремонтувати підпірну стінку по вулиці Соборній (біля школи №2). Також тут було зроблено облаштування зеленої зони між стінкою та тротуаром вздовж школи. Тут висаджено 40 ялівців та більше десяти шаровидних туй. Композицію планують доповнити ще кущами барбарису. Тож, тепер, разом з величезним панно «Українські візерунки», це місце кардинально змінило свій вигляд.

«Нещодавно у Вінниці завершився ремонт підпірної стінки по вулиці Келецькій неподалік вулиці Шевченка. Свої функції утримання ґрунту вона виконувала в повній мірі, а от вигляд мала не зовсім привабливий. Тож, під час ремонту не здійснювався її демонтаж. Було відновлено 115 кв.м. укріплення. Стінку оздобили полімеропісчаною плиткою та накрили бетонними плитами на кшталт того, як це зробили торік по вул. Максимовича в районі Лісопарку», – розповів начальник відділу технічного нагляду департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Святослав Штомпка.



Переглядів: 4771
Поширень: 0